Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Στους δρόμους και αύριο για την Παιδεία

Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 11.30 στα Χαυτεία. Στην Ομόνοια, στις 11 προσυγκεντρώνονται οι μαθητές

Τα αυριανά συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων είναι ο επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη μόρφωση. Σε έναν αγώνα στον οποίο θέση έχουν όλοι όσοι δε βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία και δε συμμερίζονται τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για Παιδεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, ζητώντας μια Παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Το «παρών» θα δώσουν οι μαθητές που, μετά και από την απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού το περασμένο Σάββατο, δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν πολύμορφα τον αγώνα τους με συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια και άλλες κινητοποιήσεις. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Στους δρόμους θα βρεθούν αύριο και οι φοιτητές και σπουδαστές. Ηδη, 19 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, για να διεκδικήσουν να μην περάσει ο νόμος - πλαίσιο, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, δωρεάν σπουδές στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και όχι σχολές - παραμάγαζα των επιχειρήσεων, δουλιά με δικαιώματα. Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν αύριο στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Στην κατεύθυνση της δυναμικής διεκδίκησης των αιτημάτων τους, φοιτητές και σπουδαστές συζητούν τη δράση τους μέσα στις γενικές τους συνελεύσεις και συντονίζονται. Για την Παρασκευή 10 Νοέμβρη προγραμματίζεται Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων, μετά από πρωτοβουλία 11 συλλόγων της Αθήνας.

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση και στην προσυγκέντρωση στις 11.30 στα Χαυτεία καλούν εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί ταξική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία, η οποία υψώνει νέους ταξικούς στη μόρφωση, προωθεί ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και επιβάρυνση του πενιχρού εισοδήματος των εργαζομένων, υποτάσσει την Παιδεία στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Αύριο, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία. Οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων προχωρούν σε στάσεις εργασίας και στους τρεις κύκλους λειτουργίας των σχολείων (από 11.00 - 14.00, από 14.00 έως 17.00 και από 19.00 έως 22.00) ενώ σε στάση εργασίας από τις 11.30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ