Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΛΕΣΒΟΥ
Εξανεμίζεται το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ελαιοπαραγωγούς του Ν. Λέσβου η εφαρμογή του νέου κανονισμού για το ελαιόλαδο, που υπερψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Βαγγέλης Μπούτας,σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, η αναστάτωση των ελαιοπαραγωγών του νησιού είναι δικαιολογημένη καθώς η χαμηλή ποσόστωση που ορίστηκε για τη χώρα μας και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας θα περικόψουν δραστικά τις επιδοτήσεις. Γεγονός που θα έχει αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το εισόδημα των παραγωγών, που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια από τις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού.

Αίτημα των ελαιοπαραγωγών και των μαζικών φορέων είναι να καταβληθεί ολόκληρη η επιδότηση, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά φέτος, που η ελαιοπαραγωγή προβλέπεται μειωμένη, αλλά και να αλλάξει ο καταστροφικός κανονισμός του ελαιολάδου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου, αλλά και τι ενέργειες θα κάνει για να αλλάξει ο κανονισμός, έτσι ώστε να προστατεύεται ουσιαστικά ολόκληρη η παραγωγή της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ