Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Καταγγελία για τα νοσήλια

Οι ομοσπονδίες συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ καταγγέλλουν την αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική

Την "έντονη διαμαρτυρία τους" για την κυβερνητική πολιτική, που "οδηγεί το ΙΚΑ σε νέα αιμορραγία, με σκοπό να το υποχρεώσει μια ώρα νωρίτερα στην πλήρη χρεοκοπία και στο "επτωχεύσαμε"", εκφράζουν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ.

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, σύμφωνα με την οποία "μέσα σε τρεις μήνες το ΙΚΑ θα υποχρεωθεί να καταβάλλει στα νοσοκομεία 22 δισ. δραχμές αναδρομικά, για υλικά, εξετάσεις και ιατρικές πράξεις και θα αρχίσει η διατίμηση των νοσηλίων για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και άλλων ταμείων".

"Στην ουσία - καταγγέλλεται στην ανακοίνωση των Ομοσπονδιών - πρόκειται για πλήρη απελευθέρωση των νοσηλίων, που θα είναι χαριστική βολή για το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία, έτσι ενώ πριν μερικά χρόνια ο λογαριασμός υγείας ήταν πλεονασματικός, τώρα έγινε ελλειμματικός και πραγματική γάγγραινα για το ΙΚΑ".

Οι Ομοσπονδίες εντάσσουν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για "κατεδάφιση" του ασφαλιστικού, σημειώνουν ότι αποτελεί συνέχεια των δηλώσεων του διοικητή του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριου,για μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ, καθώς και ότι "έχει σκοπό να μειώσει ή και να απαλλάξει το κράτος από τις δαπάνες υγείας, για να πιάσει τους στόχους της ΟΝΕ και να ρίξει το βάρος στα ασφαλιστικά ταμεία και τους Ελληνες πολίτες".

Γεγονός που, όπως καταγγέλλεται στη συνέχεια, θα έχει τεράστιες συνέπειες, πρώτα και κύρια για τα 6 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοων στο ΙΚΑ, το οποίο τονίζεται ότι "παρέχει τεράστιο έργο, που ήταν υποχρεωμένο το κράτος να παρέχει και να απαλλάξει το Ιδρυμα από τις τεράστιες δαπάνες".

Σοβαρότατες ευθύνες οι Ομοσπονδίες επιρρίπτουν και στο διοικητή του ΙΚΑ, ενώ καταλήγοντας καλούν τη ΓΣΕΕ να αντισταθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της και τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να αντιδράσουν, να προστατέψουν το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία από "την κατάρρευση που τα οδηγεί η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ