Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Ενεργή η διαμάχη των ομάδων

Ενεργή παραμένει η διαμάχη των διαφόρων φατριών που υπάρχουν στους κόλπους της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με ζήτημα αιχμής τη διαχείριση των οικονομικών και τις ενδείξεις για οικονομικές ατασθαλίες. Η υπόθεση έχει φθάσει στον 10ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος ολοκλήρωσε την έρευνα που διεξάγει μετά και την εξέταση του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμου,που τον επισκέφθηκε τη Δευτέρα στην έδρα του προκειμένου να του πάρει ένορκη κατάθεση ως μάρτυρα.

Ο ανακριτής αναμένεται τις επόμενες μέρες να μεταβιβάσει τη δικογραφία στο Εφετείο της Αθήνας. Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος έχει κατ' επανάληψη μιλήσει για σκευωρία σε βάρος του, προφανώς από την πλευρά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.Το θέμα της διαχείρισης των οικονομικών της, ήταν ένα από τα βασικά όπλα που χρησιμοποίησε ο σημερινός αρχιεπίσκοπος σε βάρος των αντιπάλων του στη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Ο σημαντικότερος εξ αυτών ήταν ο Θηβών Ιερώνυμος, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται να περνάει σε αντεπίθεση και να διεκδικεί την αποκατάστασή του, καθώς δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο Ιερώνυμος φέρεται να είναι αποφασισμένος να προβεί σε μηνύσεις σε βάρος αυτών που ενέπλεξαν το όνομά του σε οικονομικά σκάνδαλα. Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική έρευνα αφορά τη διαχείριση 4 δισ. δραχμών από την κρατική επιχορήγηση και βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο επίσκοπος Κερνίτσης Λεόντιος και ο επιχειρηματίας Οδ. Κοσμάτος, οι οποίοι μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

  • Συνάντηση είχαν χτες στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη.Βασικό αντικείμενο ήταν ζητήματα που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνεται το αίτημα της Εκκλησίας για αποχαρακτηρισμό δασικών περιοχών τις οποίες διεκδικεί για να τις "αξιοποιήσει" δεόντως. Σημειώνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 60.000 στρεμμάτων στην Αττική, από τα οποίο τα 32.000 είναι δάση και δασικές εκτάσεις με όλους τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ