• Στις 15 Γενάρη η πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση
  • - Συντονισμένα και δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης, η οποία εγείρει μια πρωτοφανή... - 1999-01-10 00:00:00.0"/>
  • Στις 15 Γενάρη η πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση
  • - Συντονισμένα και δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης, η οποία εγείρει μια πρωτοφανή... - 1999-01-10 00:00:00.0" /> Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή | ΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Κυριακή 10 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 8
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΜΑΘΗΤΕΣ
    Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή
    • Σε κατάληψη ήδη από προχτές εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Αύριο και μεθαύριο οι γενικές συνελεύσεις στην πλειοψηφία των σχολείων
    • Αύριο στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια η συναυλία "για την παιδεία των αναγκών και των οραμάτων μας"
    • Στις 15 Γενάρη η πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

    Συντονισμένα και δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης, η οποία εγείρει μια πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων. Τις προσπάθειες της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ως αξιόποινες πράξεις καταδικάζουν φορείς της εκπαίδευσης και των εργαζομένων, που δηλώνουν ότι "δε θα περάσει" και συμπαραστέκονται στους μαθητές.

    Τη βδομάδα που πέρασε ξετυλίχτηκε όλο το κυβερνητικό σχέδιο ενάντια στους αγώνες των μαθητών και εκείνων που τους συμπαραστέκονται - των εκπαιδευτικών, εργαζομένων και γονιών: Με επιστολή του υπουργού Παιδείας στους γονείς που τους καλούσε να συμβάλουν στην "ομαλή" λειτουργία των σχολείων, ακολουθώντας την τακτική του "μαστίγιου και του καρότου" με την ΟΛΜΕ, καλώντας τη σε προσχηματικό διάλογο για την επιμόρφωση, κατασυκοφαντώντας τους μαθητές, προβάλλοντας την εικόνα κατεστραμμένων σχολείων, με "πολύτιμους αρωγούς" τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, κινητοποιώντας το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε ρόλο "αγανακτισμένου πολίτη", με συλλήψεις μαθητών μέσα στα σχολεία τους, αλλά και στο υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση έφτασε τελικά την Πέμπτη να ανακοινώσει την απόφαση να επιστρατεύσει αστυνομία και εισαγγελείς ενάντια στους αγώνες.

    Οι μαθητές από την πλευρά τους δηλώνουν ότι "η νίκη είναι δική μας" και "τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει" και καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση, αλληλεγγύη και κοινή δράση γιατί "ο αγώνας για την παιδεία μάς χρειάζεται όλους". Οι γενικές συνελεύσεις των σχολείων που ξεκίνησαν προχτές με αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων, συνεχίζονται και αύριο, Δευτέρα, σε πολλά σχολεία όπου και με προσπάθειες διευθυντών και άλλων στελεχών εκπαίδευσης είχαν αναβληθεί και αναμένεται να μεγαλώσει ο αριθμός των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη.

    Αύριο, στη 1μ.μ., στα Προπύλαια, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με σύνθημα "Τραγουδάμε για την παιδεία των αναγκών και των οραμάτων μας".Τη συναυλία συνδιοργανώνουν η ΟΛΜΕ και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας με τη συμμετοχή και στήριξη του Συντονιστικού Νυχτερινών Μαθητών, των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων της Αθήνας, των Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας.

    Οι μαθητές βαδίζουν στον αγωνιστικό δρόμο που χάραξε η πανελλαδική συνάντησή τους, με επόμενο σταθμό την πανελλαδική κινητοποίηση μαζί με τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή 15 Γενάρη, με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Για τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς οργανώνονται συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας. Ο αγώνας για τους μαθητές συνεχίζεται πολύμορφα με καταλήψεις, αποκλεισμούς, διαδηλώσεις με αιτήματα αιχμής: Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων. Να καταργηθούν οι νόμοι Σημίτη - Αρσένη. Να καταργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις του Αρσένη στη Β και Γ Λυκείου. Να αποσυνδεθεί το Λύκειο από τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    Οι μαθητές διεκδικούν επίσης: Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο - Δωρεάν σχολείο για όλους, που να δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια στη ζωή. Σύγχρονα βιβλία, όλα δωρεάν (και τα ξενόγλωσσα και ειδικότητας). Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ