Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα όλης της Αττικής (σύνολο 6.130) - εκτός από το Δήμο Αθήνας - θα γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ. Αυτά θα παραλαμβάνονται από ειδικά συνεργεία της Νομαρχίας Αθήνας και στη συνέχεια θα μεταδίδονται τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών. Η διάρκεια μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα στο υπουργείο, δε θα ξεπερνά τα 9,5 λεπτά συνολικά. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθήνας, θα γίνεται με υπάλληλους του Δήμου. Αυτοί θα ενημερώνουν υπάλληλους της Νομαρχίας και οι τελευταίοι με τη σειρά τους, τηλεφωνικά, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο χρόνος μετάδοσης στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζεται γύρω στα 8 λεπτά.Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά η συγκέντρωση της σταυροδοσίας των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων θα γίνει από τη Νομαρχία Αθήνας, ειδικό συνεργείο της οποίας θα παραλαμβάνει τα τηλεγραφήματα με τους σταυρούς προτίμησης - η δε καταμέτρηση θα γίνεται από 37 άτομα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ενώ περίπου στις 12 το βράδυ θα υπάρχει εικόνα για το ένα τρίτο των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων όλης της χώρας. Η μετάδοση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους της Νομαρχίας Αττικής θα γίνει περίπου στις 12.30 π.μ., και θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη στον 1ο όροφο του κτιρίου της Νομαρχίας Αθηνών.

Στο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι με 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διάθεση 460 υπαλλήλων, που θα βρίσκονται εκεί από την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες μέχρι το τέλος της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Για τη διακίνηση τηλεγραφημάτων των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα θα έχουν την ευθύνη παραλαβής και μεταβίβασης των τηλεγραφημάτων. Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ της έδρας του κάθε νομού, έχουν συνταχθεί πίνακες με αντιστοιχία κάθε εκλογικού τμήματος σε συγκεκριμένη τηλεπικοινωνιακή μονάδα (τηλεφωνική γραμμή) όπου θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα και θα κοινοποιούνται στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας και από εκεί με φαξ θα στέλνονται στο αρμόδιο γραφείοτου υπουργείου Εσωτερικών.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (δυσπρόσιτες και μακρινές περιοχές, δυσμενείς καιρικές συνθήκες) το τηλεγράφημα θα μεταδοθεί τηλεφωνικά, από τηλέφωνο της κοινότητας ή του εκλογικού κέντρου, ο αριθμός του οποίου θα είναι γνωστός στον ΟΤΕ για σχετική εξακρίβωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόβα μετάδοσης των αποτελεσμάτων(2004-03-06 00:00:00.0)
Η διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων(1998-09-29 00:00:00.0)
Γενική δοκιμή(1996-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ