Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνική "παλίρροια"

Ας σκεφτούμε λίγο ελληνικά. Καιρός είναι. Ας γελάσουμε και ας δακρύσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Από την ΕΤ 1 στις 13.45 "Θεέ μου, δώσ' μου το φως μου".Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά "Οι δυο ορφανές" σε σκηνοθεσία Πάνου Κωνσταντίνου. Μια ζητιάνα απάγει μια τυφλή κοπέλα που ήρθε στην Αθήνα μαζί με την αδελφή της για να γίνει καλά και την αναγκάζει να ζητιανεύει για λογαριασμό της. Με τη Μίρκα Καλατζοπούλου και τον Γιώργο Καμπανέλλη.

Από τη ΝΕΤ στις στις 15.15 "Ο θείος μου ο Ιπποκράτης" του Σπύρου Ζιάγκα. Ενας προοδευτικών αντιλήψεων θείος βοηθά την ανιψιά του να ξεπεράσει τις οπισθοδρομικές αντιδράσεις του πατέρα της και να παντρευτεί το νέο που αγαπά. Μια ελληνική κωμωδία με στοιχεία ηθογραφικά. Παίζουν Νίκος Σταυρίδης, Αντώνης Παπαδόπουλος και Δήμητρα Νομικού

Από την ΕΤ 1 στις 21.00 "Διακοπές στην Κολοπετινίτσα" του Βασίλη Γεωργιάδη. Μια κωμωδία του 1959 γραμμένη από τον Ναπολέοντα Ελευθερίου και με πρωταγωνιστές τους: Μίμη Φωτόπουλο, Κώστα Χατζηχρήστο, Ζωή Φυτούση, Χρήστο Τσαγανέα και Λαυρέντη Διανέλλο. Η ιστορία έχει κάπως έτσι. Υπάρχει μια φήμη ότι κάποιο πολύτιμο υλικό βρέθηκε στην Κολοπετινίτσα. Αυτή η φήμη καταφέρνει να συγκεντρώσει μια ομάδα από τυχοδιώκτες που θα κάνουν το παν για να βρουν το θησαυρό.

Από το MEGA στις 22.45 "Ο πρίγκιπας της παλίρροιας" της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Ενας ώριμος άνδρας, που έχει στο παθητικό του ένα διαλυμένο γάμο, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί την ψυχίατρο της αδελφής του στην επίπονη προσπάθειά της να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Η ψυχίατρος προσπαθεί μέσα από τις διηγήσεις του αδελφού να αναπλάσει και να ανασυνθέσει το ερειπωμένο οικοδόμημα της οικογένεια για να μπορέσει να κλείσει τις πληγές της πελάτισσάς της. Ο αδελφός της ασθενούς και η γιατρός της, δυο άνθρωποι με διαφορετική προέλευση, μνήμες, καταγωγή και εντελώς διαφορετικό παρόν, θα ερωτευτούν, και θα γιατρευτούν από τις θλίψεις και τις λαβωματιές που είχαν υποστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μια ωραία ταινία, με καλές ερμηνείες, εξαιρετική φωτογραφία και καλή μουσική επένδυση. Πλάι στην Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, ο Νικ Νόλτε.

Από την ΕΤ 3 στις 23.30 "Σουίτι" της Τζέιμς Κάμπιον.

Η διάσημη Αυστραλέζα σκηνοθέτιδα, η δημιουργός την αξέχαστης ταινίας "Μαθήματα πιάνου", σε μια προηγούμενη ταινία της η οποία αφηγείται την ιστορία μιας σερβιτόρας που φοβάται τη ζωή και το θάνατο. Καταφεύγει σ' ένα μέντιουμ και αυτό τη συμβουλεύει να παντρευτεί, πράγμα που αμέσως κάνει. Αλλα οι αγωνίες και οι φόβοι επανέρχονται σύντομα. Τότε καταφθάνει η Σουίτι, η μεγάλη της αδελφή, μια χονδρή παλαβιάρα, που έχει ένα και μοναδικό όνειρο, να κάνει καριέρα στις σόου μπίζνες. Η αδελφή, η κατά κόσμον Σουίτι, που σημαίνει "γλυκιά" στα αγγλικά, αναστατώνει τη ζωή του ζευγαριού και σαγηνεύει τον άνδρα της αδελφής της. Με τη Ζενεβιέβ Λεμόν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάμεσα(2011-02-27 00:00:00.0)
«Οι κολλητοί»(2004-01-24 00:00:00.0)
Τρελά όνειρα(2001-02-11 00:00:00.0)
Ο πόλεμος των Ρόουζ(2000-03-25 00:00:00.0)
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ(1998-05-31 00:00:00.0)
Και, καλή ακρόαση(1997-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ