Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δραχμών, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χτες ελεύθερος ο Π. Ψυλιάκος, πρόεδρος του Συλλόγου "Προμηθέας", μετά την απολογία του στη Δ τακτική ανακρίτρια του Πειραιά, Μαριάνθη Παγουτέλη.

Ο "Προμηθέας" είναι Σύλλογος των παιδιών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ. Ο Π. Ψυλιάκος συνελήφθη προχτές στις Φυλακές Κορυδαλλού γιατί βρέθηκαν 22 γραμμάρια ηρωίνης στο τακούνι ενός εκ των δύο παπουτσιών που μετέφερε στον φυλακισμένο Ν. Σίνο, ο οποίος παρακολουθούσε το πρόγραμμα της μεθαδόνης και πρόσφατα το διέκοψε.

Πάντως, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Δημήτρης Πατατούκας πρότεινε την προφυλάκιση του Ν. Ψυλιάκου λόγω της θέσης του προέδρου στον "Προμηθέα" και κρίνοντάς τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για διακίνηση ναρκωτικών. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά θα συνεδριάσει για να άρει τη διαφωνία της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Στην απολογία του ο Π. Ψυλιάκος είπε ότι του τηλεφώνησε ο Ν. Σίνος να του μεταφέρει ένα δέμα από ένα καφενείο και ότι δεν ήξερε πως στο τακούνι του παπουτσιού υπήρχαν τα φακελάκια με την ηρωίνη. Ο Π. Ψυλιάκος είπε ότι ενήργησε με επιπολαιότητα.

Ο Ν. Σίνος θα απολογηθεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ