Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Φλόγες πολιτισμού" στην Ολυμπία

Μ' ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο συνθέτουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το θέατρο, τη μουσική και το χορό, αλλά και τρεις αποκλειστικές πρεμιέρες, ανοίγει στις 3 Ιουλίου η αυλαία του "2ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας".Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο ανοιχτό θέατρο "Ολυμπία", θα διαρκέσει δύο μήνες (Ιούλιος - Αύγουστος).

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κάνουν οι διάσημοι Γιαπωνέζοι τυμπανιστές "Κόντο" (3, 4/7), ενώ θ' ακολουθήσει παράσταση από τη "Θεατρική Εξοδο Αιγαίου" με τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη. Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σημειώνουμε: Τη βραδιά - αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα,που θα γίνει υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού Ισπανίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Στις 25 Ιουλίου η περίφημη Ισπανίδα χορεύτρια Κάρμεν Κορτές και το μπαλέτο της θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα τη "Γέρμα" του Λόρκα.

Επίσης, τη "Βραδιά αστέρων για την Ουλάνοβα" (22/8), που θα παρουσιάσουν (παγκόσμια πρεμιέρα) τα μπαλέτα "Μπολσόι" και "Κίροφ",στη μνήμη της μεγάλης χορεύτριας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Συμμετέχουν διάσημοι χορευτές, όπως οι Ουλιάνα Λοπάτκινα, Φαρούκ Ραζιμάτοφ, Ντιάνα Βισνιέβα και Αντρέι Ουβαρόφ,που θα παρουσιάσουν έργα που χόρεψε ή χορογράφησε η Γκαλίνα Ουλάνοβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ