Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Αρκαδία στο Ηρώδειο

Αφιερωμένη στην ιστορική Αρκαδία είναι η εκδήλωση "Αρκαδία χαίρε", που διοργανώνουν στο Ηρώδειο στις 30/5 (9μ.μ.) η Νομαρχία Αρκαδίας, οι φορείς του νομού και οι σύλλογοι των Αρκαδικών Σωματείων Αττικής.

Σκοπός της εκδήλωσης, στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, είναι να ξεδιπλωθεί η ιστορία της Αρκαδίας, οι θρύλοι, οι παραδόσεις, οι αγώνες, οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Γι' αυτόσχεδιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου η Αρκαδία από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους παρουσιάζεται με συνδυασμό οπτικοακουστικών μέσων, λόγου, μουσικής, χορού, τραγουδιού. Θα ακουστούν τραγούδια των Σκαλκώτα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Χριστοδουλίδη, Μεταλληνού, Τόκα που θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία Αλεξίου, Σταμάτης Μακρής, Αννα Βυτινάρου και Μελίνα Μποτέλλη.Συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα "Συμφόνια", η Χορωδία Τρίπολης, η Χορωδία "Ορφέας" και η Χορωδία Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης "Θ. Κολοκοτρώνης". Χορευτικά δρώμενα θα παρουσιάσουν οι ομάδες: "Θεατροκίνηση", Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Ομιλος Τρίπολης, Χορευτικό Συγκρότημα "Αρκαδιανή", Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Μελανών "Τσακωνία", Χορευτικός Ομιλος Λεωνιδίου, Χορευτικό Συγκρότημα Κυνουρίας και Χορευτικό Συγκρότημα Τεγέας.

Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Αντωνιάδη,τα κείμενα της Αγγελικής Κωνσταντοπούλου,η διεύθυνση ορχήστρας του Γιώργου Παγιάτη,οι χορογραφίες των Ισίδωρου Σιδέρη - Μαριλένας Μαργέλου,τα σκηνικά - κοστούμια του Αρη Γεωργακόπουλου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ