Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επισπεύδεται η ένταξη του ΕΤΕΜ στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ

Το αποτέλεσμα θα είναι η μείωση των συντάξεων, σημειώνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Ταμείου

Επιταχύνει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για τη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου Μετάλλου στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ,μειώνοντας έτσι για την πλειοψηφία των συνταξιούχων μεταλλεργατών τις επικουρικές συντάξεις, στα πλαίσια και του μικρού πακέτου για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται μέσα στο Μάη να καταθέσει. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης ζήτησε την άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΕΤΕΜ με θέμα την πρόταση συγχώνευσης, ωστόσο κατά πλειοψηφία το ΔΣ απέρριψε την πρόταση.

Ο υφυπουργός σε σχετικό έγγραφό του προς το ΔΣ του ΕΤΕΜ, επικαλείται την πρόσφατη αναλογιστική μελέτη που συνέταξε η εταιρία PRUDENTIAL ΕΠΕ για το Ταμείο και σημειώνει πως αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα. "Ξεχνώντας" τις συγκεκριμένες προτάσεις συνταξιούχων και εργαζομένων και τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, ισχυρίζεται πως "η πλέον ενδεικνυόμενη λύση είναι η συγχώνευση". Στη συνεδρίαση προχτές Τετάρτη του ΔΣ, μόνο ο πρόεδρός του τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συγχώνευσης, ενώ ένας ακόμη σύμβουλος ψήφισε λευκό.

Ο Δ. Τσιουμπρής, μέλος ΔΣ του ΕΤΕΜ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου επισήμανε πως το αποτέλεσμα της συγχώνευσης θα είναι η μείωση των συντάξεων και ότι το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και είναι αμφίβολη η βιωσιμότητά του. Επισήμανε πως υπεύθυνες για την κατάσταση στο ΕΤΕΜ είναι οι κυβερνητικές πολιτικές, με τη ληστεία (περίοδος '50 --'92) των αποθεματικών του, τη μη πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής, με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε βάρος του ΕΤΕΜ κ.ά. Τόνισε, τέλος, πως και με βάση την αναλογιστική μελέτη, το ΕΤΕΜ μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, αρκεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προτάσεις των εργαζομένων, όπως: Υποχρεωτική ασφαλιστική ενημερότητα των επιχειρήσεων, που θα βοηθήσει στο να εισπραχθούν τα 45 και πλέον δισ. δρχ. που χρωστάνε οι βιομήχανοι. Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και μηχανοργάνωση του ΕΤΕΜ. Κατάργηση του άρθρου 15 του νόμου 1976/91.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ