• "Εσπασε" τη στάση εργασίας στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ο πρόεδρος του συνδικάτου!
  • Πρόταση συσπείρωσης και αγώνα από την ΕΣΑΚ
  • - Ξεκάθαρο έγινε χτες και κατά τη διάρκεια σύσκεψης ΓΣΕΕ, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων ότι, αν οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και αν δεν... - 1998-04-03 00:00:00.0"/>
  • "Εσπασε" τη στάση εργασίας στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ο πρόεδρος του συνδικάτου!
  • Πρόταση συσπείρωσης και αγώνα από την ΕΣΑΚ
  • - Ξεκάθαρο έγινε χτες και κατά τη διάρκεια σύσκεψης ΓΣΕΕ, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων ότι, αν οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και αν δεν... - 1998-04-03 00:00:00.0" /> Σκόπιμη σύγχυση και απεργοσπαστική τακτική! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 6
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Σκόπιμη σύγχυση και απεργοσπαστική τακτική!
    • Ετοιμοι να τα "παραδώσουν" εμφανίστηκαν χτες σε σύσκεψη της ΓΣΕΕ κυβερνητικοί συνδικαλιστές, συνεπικουρούμενοι από τη ΔΑΚΕ
    • "Εσπασε" τη στάση εργασίας στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ο πρόεδρος του συνδικάτου!
    • Πρόταση συσπείρωσης και αγώνα από την ΕΣΑΚ

    Ξεκάθαρο έγινε χτες και κατά τη διάρκεια σύσκεψης ΓΣΕΕ, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων ότι, αν οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και αν δεν πιέσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες με πρωτοβουλίες από τα "κάτω", αυτές δεν είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε ουσιαστική σύγκρουση με τα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης, ούτε και να συντονίσουν μεαποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες.

    Σε σύσκεψη που οργανώθηκε χθες το μεσημέρι από τη ΓΣΕΕ, με θέμα την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 9 Απρίλη,ανακοινώθηκε κατ' αρχάς ότι στην τρίωρη στάση εργασίας των ΓΣΕΕ - ΕΚΑ - ΕΚΠ, που θα ακολουθούσε λίγες ώρες μετά, δε θα συμμετείχε η ΕΘΕΛ!

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος έσπευσε να καλύψει τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Α. Κολλά,λέγοντας ότι "θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους και όχι συνειδητής επιλογής", αν και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η κίνηση αυτή αποδυναμώνει τον αγώνα. Ο ίδιος ο Α. Κολλάς,δεν τοποθετήθηκε στη σύσκεψη, μιλώντας όμως σε δημοσιογράφους απέδωσε τη στάση του στην τακτική της ΟΣΠΑ που ανέστειλε την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα και στο ότι πρέπει να αποφορτιστεί το κλίμα, γιατί μόνο με το διάλογο μπορεί να βρεθεί λύση...

    Την ευθύνη για την ακύρωση της 24ωρης απεργίας στην "Ολυμπιακή" έριχνε χθες η ΟΣΠΑ στη ΓΣΕΕ και η ηγεσία της ΓΣΕΕ στην ΟΣΠΑ.., αφού ο Χ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι "η ΓΣΕΕ δεν είχε εξαγγείλει καμιά απεργία και γι' αυτό και δεν ανέστειλε καμιά απεργία".

    Στη χτεσινή σύσκεψη, στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση της ΕΣΑΚ για 24ωρη απεργία την Τρίτη.Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένα τεχνητό κλίμα πόλωσης από στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που προκαλούσαν σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να αποπροσανατολίσουν από τις απεργοσπαστικές ενέργειες της παράταξής τους. Το κλίμα αυτό συνοδεύτηκε από ομιλίες ορισμένων στελεχών της ΠΑΣΚΕ - όχι όμως όλων - που υποστήριξαν ότι οι όποιες κινητοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να αποφασιστούν κεντρικά, ότι ο χαρακτήρας τους θα κινείται υποχρεωτικά στα πλαίσια της πλειοψηφίας και ότι κανείς δε θα έχει δικαίωμα κατά την προετοιμασία τους να εκφράσει στους εργαζόμενους άλλες απόψεις και προτάσεις..!

    Η αντίληψη των αποκλεισμών εκφράστηκε με χαρακτηριστικό τρόπο από τον πρόεδρο της ΟΜΕ - ΟΤΕΣ. Ανέστη,όταν είπε ότι δε θέλει στα κλιμάκια που θα περιοδεύουν για την απεργία να συμμετέχουν συνδικαλιστές από τη ΓΣΕΕ! Την περασμένη βδομάδα υποστήριξε τον αποκλεισμό συνδικαλιστών του ΟΤΕ, στελεχών της ΕΣΚ, από τα κλιμάκια της ενημέρωσης για την απεργία!

    Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,υπογράμμισε ότι η επίθεση της κυβέρνησης είναι γενικευμένη και στοχεύει σε βάθος χρόνου, οπότε ανάλογη πρέπει να είναι και η αντίδραση των εργαζομένων και να εξαγγελθούν απεργιακές κινητοποιήσεις με αρχή την 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ την ερχόμενη Τρίτη.

    Παράλληλα, ανέπτυξε το σκεπτικό της ΕΣΑΚ για τη δράση με βάση τρεις βασικούς άξονες: "Την υπεράσπιση των κατακτήσεων στις εργασιακές σχέσεις,με αιχμή την πλήρη απασχόληση και τη συνολική απόρριψη των μέτρων της κυβέρνησης, που στοχεύουν μέσα από τις "ευέλικτες" μορφές να καταργήσουν το ωράριο". "Την εμμονή για ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο και την κατηγορηματική αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις με οποιαδήποτε μορφή, με την απαίτηση για σύγχρονο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό δημόσιο τομέα". "Την αποχώρηση από κάθε μορφής περιεχομένου, "κοινωνικό διάλογο",είτε για τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε για το ασφαλιστικό, είτε για τις εργασιακές σχέσεις έτσι που να απομονωθεί η κυβέρνηση".

    Γ. Μαυρίκος: "Στο κενό τα σχέδιά τους"

    Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης: "Στη σύσκεψη καταθέσαμε την πρότασή μας που ανέδειχνε τον χαρακτήρα και τους στόχους της κυβερνητικής επίθεσης και προτείναμε, σε γραμμή σύγκρουσης και ρήξης μ' αυτή την πολιτική, το συλλογικό, πανεργατικό, πανελλαδικό συντονισμό όλων των ΔΕΚΟ και του συνδικαλιστικού κινήματος για την αναχαίτιση της επίθεσης.

    Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και η ΔΑΚΕ, που βλέπουν τη γραμμή τους για συναίνεση, ψευτοδιαλόγους και συμβιβασμούς, να την ξεφωνίζουν οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή", καταφεύγουν σε ανοιχτή απεργοσπασία, σε μεθόδους αυταρχισμού και προσπάθειες φίμωσης της ταξικής άποψης. Τα σχέδια αυτά θα πέσουν πάλι στο κενό, κάτω από τη δράση και τον αγώνα της εργατικής τάξης".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ