Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρας γυναικών
  • Η καινούρια δουλιά της Ρένας Παπασπύρου,φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην γκαλερί "7" (Ζαλοκώστα 7). Παρουσιάζονται μικρές αυτοτελείς εικόνες - εικόνες στην ύλη - οι τυχαίες εικόνες που αναγνωρίζει το μάτι πάνω στις υλικές επιφάνειες του άμεσου περιβάλλοντος, ξύλα, τοίχους, μωσαϊκές πλάκες και μεταλλικές επιφάνειες. Παρουσιάζεται ακόμα, ένα ψηφιακά επεξεργασμένο βίντεο, που δείχνει τη μεθοδολογία των εικόνων στην ύλη. Πάνω στην ίδια μωσαϊκή πλάκα "χτίζονται" διαδοχικά, γραμμή - γραμμή, οι πάρα πολλές εικόνες που μπορεί κανείς να δει σ' αυτή την επιφάνεια. Οι ίδιες ψηφίδες αποκτούν διαφορετικό ρόλο στο σχέδιο της κάθε διαφορετικής εικόνας, δίνοντας στην επιφάνεια το μέγιστο της μεταβλητότητας και στο θεατή τον πραγματικό χρόνο της αναγνώρισης των εικόνων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6/2.
  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7.30μμ) στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα (Αρματωλών και Κλεφτών 48), έκθεση έργων της Μάρως Μιχαλακάκου.Είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση έργων της στην Αθήνα και εκτίθενται 6 έργα σε βελούδο. Οπως η ίδια αναφέρει "Στα βελούδα μου αποτυπώνονται άνθρωποι που κάθησαν, μίλησαν, αγαπήθηκαν, αναρωτήθηκαν, έζησαν. Οταν φύγει το πέλος, μένει το δέρμα και το περίγραμμα κάποιων ανθρώπινων μυστικών και καταστάσεων". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.
  • Στην αίθουσα τέχνης "Εποχές" (Κηφισίας 263), εγκαινιάζεται στις 15 Ιανουαρίου, έκθεση έργων ζωγραφικής της Βασιλικής Ηλιακοπούλου.Οπως σημειώνεται στον κατάλογο "Η ζωγράφος επιχειρεί ένα οδοιπορικό στη γραφικότητα του νησιώτικου Ιονίου τοπίου και επιτυγχάνει τη δημιουργική μετάπλαση της δυναμικής αυτού του τοπίου". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ