Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το μπάχαλο συνεχίζεται...

Τα οργανωτικά προβλήματα στην Ατλάντα δεν έχουν τελειωμό

Πανικός προκλήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό της Ατλάντα, όταν ύποπτο αντικείμενο ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις ενός αθλητικού κέντρου, ενώ από την αναστάτωση ταλαιπωρήθηκαν και οι θεατές που ήθελαν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα σε γειτονικές εγκαταστάσεις. Επί μισή ώρα οι αρχές απέκλεισαν το Τζόρτζια Κόνγκρες, τόπο διεξαγωγής πέντε αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν οι άνδρες ασφαλείας εντόπισαν μια τσάντα παρατημένη σε μια γωνιά των εγκαταστάσεων του κέντρου. Τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτα, όπως δήλωσε ο διευθυντής των εγκαταστάσεων, Στιβ Ντίμορ...

Ομως το... μπάχαλο στον οργανωτικό τομέα της πολυδιαφημισμένης Ολυμπιάδας στην Ατλάντα δεν έχει τελειωμό. Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν στη ΔΟΕ ευρείας έκτασης μέτρα βελτίωσης των συνθηκών για αθλητές, θεατές και δημοσιογράφους. Το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί το συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης, αφού οι 600.000 περίπου επισκέπτες ταλαιπωρούνται αφάνταστα από το συχνό μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Ατλάντα.

Το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα που καλούνται να βρουν λύση οι Αμερικάνοι, είναι η αποτυχία του συστήματος πληροφορικής που αποκαλείται "Ινφο '96" και κάθε άλλο παρά έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Αγώνων και τις προσδοκίες των διοργανωτών. Πολλές από τις πληροφορίες στις οποίες έχει κανείς πρόσβαση μέσω του "Ινφο '96" είτε είναι λαθεμένες, είτε αργούν χαρακτηριστικά. Ο υπεύθυνος Μπομπ Μπρέναν δηλώνει: "Δε γνωρίζουμε πού ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ποτέ δεν είχαμε αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση". Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνέπειες πληρώνονται τώρα, αφού πριν από την έναρξη των Αγώνων δεν είχε δοκιμαστεί το όλο σύστημα.

Περισσότερο από την αστοχία του συστήματος πληροφορικής πλήττονται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που πέφτουν άθελά τους από γκάφα σε... γκάφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ