Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Υπερκέρδη από πελάτες και ... ΟΤΕ

Αυξάνουν σχεδόν ταυτόχρονα τα τιμολόγιά τους

Σε αυξήσεις των τιμολογίων τους προχωρούν οι δύο ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς δρουν ανεξέλεγκτες, συσσωρεύοντας υπερκέρδη "προς δόξαν των νόμων της ελεύθερης αγοράς", ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ συνεχίζει να τις επιδοτεί με δισεκατομμύρια, αφού εισπράττει από αυτές μόνο 6,30 δραχμές ανά λεπτό, όταν η διασύνδεση κοστίζει στον Οργανισμό 17 δραχμές το λεπτό.

Αρχή στις αυξήσεις κάνει από την 1η Αυγούστου. Για τους συνδρομητές του ΟΤΕ, που πραγματοποιούν εθνικές κλήσεις (αστικές και υπεραστικές) προς συνδρομητές του κινητού δικτύου της εταιρίας, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στις 116 δραχμές ανά λεπτό και το μειωμένο στις 81 δραχμές ανά λεπτό, από 112 και 78,5 που ήταν αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ανάλογη αύξηση έχει ανακοινώσει και η ΣΤΕΤ και θα ισχύσει από την 1η του Σεπτέμβρη.

Χτες το ΔΣ του ΟΤΕ ενέκρινε την αναμόρφωση των τιμολογίων της ΠΑΝΑΦΟΝ, ύστερα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Κέντρων να προβεί στη ρύθμιση των γεννητριών των τελοχρεωστικών παλμών των Κέντρων. Ας σημειωθεί ότι ο καθορισμός των τελών κινητής τηλεφωνίας γίνεται από τις δύο ιδιωτικές εταιρίες και ο ΟΤΕ έχει τη συμβατική υποχρέωση να τα εφαρμόζει, κάτι που προβλέπεται και από τις "Συμβάσεις Διασύνδεσης" μεταξύ του ΟΤΕ και των δύο εταιριών.

Μάλιστα, προσπάθεια που έγινε από ορισμένα μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ να καταγραφεί η διαφωνία τους με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση δε βρήκε ανταπόκριση από την πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι μήνες τώρα εκκρεμεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤ) προσφυγή του ΟΤΕ για βελτίωση των όρων διασύνδεσης. Περιέργως η ΕΕΤ "έχει στήσει τον ΟΤΕ στο ακουστικό του", ακόμα και γι' αυτή την άτολμη προσφυγή βελτίωσης των όρων διασύνδεσης, όταν είναι γνωστό πως στην Ευρώπη, που συνήθως πολλοί αρέσκονται να επικαλούνται, το τέλος διασύνδεσης που πληρώνουν οι ιδιωτικές εταιρίες στους εθνικούς φορείς τηλεπικοινωνιών κυμαίνεται στο 30% των εσόδων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ