Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΠΑΣΚΕ αυθαιρετεί και αυτοαποκαλύπτεται!

Αλλαξε το περιεχόμενο διήμερου, εξοβελίζοντας τα συνδικάτα προς χάρη ολόκληρης κουστωδίας κυβερνητικών και κοινοτικών παραγόντων! Καταγγέλλει η "Εργατική Ενότητα" και καλεί τα σωματεία να απέχουν από τη φιέστα, συμμετέχοντας στην κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ξεσκεπάζονται για άλλη μια φορά τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,τα οποία - σύμφωνα με καταγγελία της "Εργατικής Ενότητας" - έφτασαν να αλλάξουν αυθαίρετα και ερήμην των άλλων παρατάξεων το περιεχόμενο διήμερου που ξεκινά σήμερα.

Θέμα της προγραμματισμένης εκδήλωσης ήταν "η εργασία στην Ευρώπη του 20ού αιώνα".Στην ολομέλεια του ΕΚΘ είχε αποφασιστεί να γίνει συζήτηση για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και τη Διακυβερνητική, με την ουσιαστική συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων. Τελικά, θα πραγματοποιηθεί με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, με εξοστρακισμένα τα σωματεία, αλλά με την παρουσία όλων των ιθυνόντων, κυβέρνησης και ΕΕ! Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσουμε πως η διοργάνωση της εκδήλωσης (πρόγραμμα και συμμετοχές) ανατέθηκε σε ιδιωτικό γραφείο,χωρίς κανείς να γνωρίζει το ποσό της ανάθεσης.

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της "Εργατικής Ενότητας",καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της ΠΑΣΚΕ, σημειώνοντας: "Τη στιγμή που ολόκληρη η εργατική τάξη της χώρας δέχεται την πιο λυσσαλέα επίθεση από κυβέρνηση και κεφάλαιο με τις εντολές της ΕΕ, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι στο όνομα της "σύγκλισης" οδηγούνται στην εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση, την ώρα που βασικά κοινωνικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα τοποθετούνται στο κρεβάτι του Προκρούστη, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΘ, αντί να συμβάλλει στην ανάδειξη των προβλημάτων και να καταδικάζει την πολιτική που τα γεννά, προχωρά ερήμην των άλλων παρατάξεων στη διοργάνωση διήμερων "συμποσίων"".

Καταλήγοντας η "Εργατική Ενότητα", διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ δε θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτές τις φιέστες και καλούν τα σωματεία να μη συμμετέχουν.Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης να τιμήσουν τους αγώνες της Εργατικής Τάξης και τους νεκρούς του Μάη του '36, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη, σήμερα στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ