Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ενεργούν" ... "παθητικά"

Ανακαλύφθηκε τώρα και η "ενεργητική" εφαρμογή του 35ωρου, αντί της "παθητικής"... Οπου "παθητική" εφαρμογή, εννοείται μείωση των ωρών εργασίας στις 35, με 7ωρο και 5ήμερο, χωρίς μείωση αποδοχών και χωρίς κανένα "συνοδευτικό" μέτρο, ενώ "ενεργητική", αν υπάρχουν και "συνοδευτικά" μέτρα. Ποια είναι αυτά; Η ...ευέλικτη αναδιάρθρωση του εργασιακού χρόνου, η μεταφορά πόρων από το δημόσιο προς τις επιχειρήσεις και άλλες ρυθμίσεις, που αποσκοπούν "στη μηδενική επίπτωση ή ακόμα και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας". Δηλαδή, ελαστικότητα, αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, παράδοση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ στους εργοδότες και ό,τι άλλο χρειαστεί, ώστε να μην επωμιστούν κανένα κόστος οι "έχοντες και κατέχοντες", αλλά να αποσπάσουν και νέες διευκολύνσεις, ελαφρύνσεις και προνόμια!

Τα παραπάνω τεχνοκρατικά εφευρήματα του "παθητικού" και "ενεργητικού" διαχωρισμού έχουν εφαρμοστεί και στον ΟΑΕΔ με την "ενεργητική πολιτική" για την ανεργία, με συνέπεια την υποβάθμιση της επιδότησης ανεργίας. Αυτή τη φορά όμως, ο διαχωρισμός δε γίνεται από κυβερνητικά στελέχη, ούτε από τους εργοδότες. Γίνεται από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Τώρα, πώς γίνεται να κάνεις "ενεργητικές" προτάσεις και να ...υπερασπίζεσαι "παθητικά" το 35ωρο, είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ