Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Τα ... «θετικά» αποτελέσματα του ΣΥΝ

Εντυπωσιακή ήταν η χτεσινή «Αυγή», η οποία με σειρά σχολίων και ρεπορτάζ, που δημοσίευσε στις σελίδες της, προσπάθησε να πείσει τους αναγνώστες της για την ορθότητα της κεντρικής επιχειρηματολογίας του ΣΥΝ. Δηλαδή, να τους πείσει ότι πρώτον το κόμμα τους και οι συνδυασμοί που υποστήριξε ...άνοιξαν νέα σελίδα στα δεδομένα της πολιτικής αντιπαράθεσης και δεύτερον - ίσως και βασικότερο - ότι το ΚΚΕ στις εκλογές ούτε λίγο ούτε πολύ, τα πήγε χάλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άποψη ότι με τα αποτελέσματα που πέτυχε ο ΣΥΝ στο Δήμο της Αθήνας «η Ελλάδα μπαίνει σε άλλη πολιτική φάση», ενώ - όπως φαίνεται - κορδώνεται και από την εκτίμηση ότι «ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε το life style του σύγχρονου σκεπτόμενου ανθρώπου». Μάλιστα, προβάλλει και την ιδέα συμβούλου επικοινωνίας που προτρέπει πως «ο Συνασπισμός πρέπει να ερμηνεύσει γιατί πέτυχε η υποψηφιότητα αυτή και να τη μετατρέψει σε concept (σ.σ. αρχή, περιεχόμενο) του κόμματος».

Αλλά πώς τα πήγε ο ΣΥΝ στις εκλογές; Εμείς αντί για οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, παραθέτουμε τα αποτελέσματα που συγκέντρωσαν συνδυασμοί που υποστηρίχτηκαν από το ΣΥΝ, εκεί βεβαίως που μποροπυν να γίνουν συγκρίσεις με το 2002, όπως συγκρίνει και ο ίδιος ο ΣΥΝ. Πρόκειται για τους 13 νομούς που «κατέβηκε» αυτόνομα και στις εκλογές του 2002 και τώρα και άρα είναι τα μόνα συγκρίσιμα αποτελέσματα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το σύνολο των ψήφων το 2002 ήταν 248.051 και τώρα στις κάλπες βρέθηκαν μόλις 133.556, δηλαδή «χάθηκαν» 141.531 ψήφοι. Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά στο σύνολο των ίδιων νομαρχιών το 2002 ήταν 8%, ενώ τώρα 4,51%!

Ο σχετικός πίνακας και τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία του είναι απόλυτα αποκαλυπτικά και καλό είναι τα διάφορα στελέχη του ΣΥΝ, πριν ξεκινήσουν να κάνουν τις βαρύγδουπες αναλύσεις τους, να τα συμβουλεύονται. Για να ξέρουν... πού πατούν και πού βρίσκονται.


Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ