Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Με αποφασιστικότητα στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Τη μάχη για το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του αγώνα δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Αποφασίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, στην Ολομέλεια Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων, που συζητά την πρόταση για τρίτη κατά σειρά πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα. Χτες, ήταν πολλές οι αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων υπέρ της συνέχισης και, μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι οι συνελεύσεις αυτή τη φορά ήταν πιο μαζικές και οι εκπαιδευτικοί πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους. Από πολλές συνελεύσεις αναδείχτηκε η αντίθεση των δασκάλων στην «ευέλικτη ζώνη» και υπερψηφίστηκε η ξεκάθαρη πρόταση του ΠΑΜΕ για μη εφαρμογή της, κόντρα στα μισόλογα του πλαισίου της ΔΟΕ που... ανέχεται την «ευέλικτη ζώνη», ψελλίζοντας να μην είναι υποχρεωτική.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αφού αποφάσισε χτες νέα πενθήμερη απεργία, προχώρησε το βράδυ σε μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο στην πόλη.

Στον απεργιακό αγώνα και οι καθηγητές

Συνεχίζονται σήμερα και οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Οι καθηγητές συζητούν την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 2 και 3 του Οκτώβρη. Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο, Σάββατο, στη Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ.

Σε αυτή τη διαδικασία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δίνουν τη μάχη για αγώνες με ταξικό προσανατολισμό, συνέχεια, προοπτική και συντονισμό με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Μιλώντας στον «Ρ» ο Κ. Σμπόνιας, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε: «Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και να στηρίξουν όποια απεργιακή πρόταση εμπεριέχει τα χαρακτηριστικά του συντονισμού με τον αγώνα των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια, ο οποίος συνεχίζεται με ορμή και δυναμισμό, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μόνο ενωμένοι οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάρουν τον αγώνα αυτό στα χέρια τους, να φροντίσουν για την όσο το δυνατόν πιο πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και γενικότερα του λαού, για το συντονισμό με τα ταξικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, βάζοντας στο επίκεντρο εκείνα τα αιτήματα που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις, όπως αυτά αποτυπώνονται και στο πλαίσιο συσπείρωσης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Να δημιουργήσουν τα ρυάκια ενός παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία.

Εμείς, όπως δηλώσαμε και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, είμαστε υπέρμαχοι εκείνων των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες θα βάζουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα μεγάλα προβλήματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (αποκέντρωση-ιδιωτικοποίηση, "ευέλικτη ζώνη", νέα βιβλία και προγράμματα, κλπ.), θα έχουν συνέχεια και κλιμάκωση, χωρίς ημερομηνία λήξης τις επερχόμενες δημαρχιακές και νομαρχιακές εκλογές.

Στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ψηφίζουμε το πρόγραμμα δράσης που τελικά στηρίξαμε και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ με σκοπό να σχηματιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, δηλαδή τη 48ωρη απεργία (αν και η αρχική μας πρόταση στο ΔΣ ήταν για μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις). Παράλληλα, προτείνουμε στις Γενικές Συνελεύσεις και στα ΔΣ οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ να εξουσιοδοτηθούν ώστε στη Γενική Συνέλευση Προέδρων να ψηφίσουν την πλειοψηφούσα απεργιακή πρόταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ