Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Απαιτούνται μέτρα προστασίας των αμπελουργών

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Το πρόβλημα των εξευτελιστικών τιμών στα σταφύλια έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει συγκεκριμένα για το τι θα κάνει, ώστε να προστατευτεί το εισόδημα των αμπελουργών.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας σημειώνονται τα ακόλουθα: «Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους μικρομεσαίους αμπελουργούς της χώρας οι εξευτελιστικές τιμές που δίνουν οι οινοβιομήχανοι στα οινοποιήσιμα σταφύλια, οι οποίες είναι πολύ μικρότερες από τις περσινές, παρά την αύξηση του κόστους παραγωγής. Σαν όπλο τους για την επιβολή αυτών των τιμών οι οινοβιομήχανοι χρησιμοποιούν τις αθρόες εισαγωγές γλεύκους και κρασιών, την ίδια περίοδο που σημαντικές ποσότητες εγχώριων κρασιών ακόμα και πρώτης ποιότητας (ονομασίας προέλευσης) οδηγούνται στην απόσταξη. Οι εισαγωγές αυτές θα ενταθούν με την ψήφιση του προτεινόμενου κανονισμού. Μαζί με τα κίνητρα εκρίζωσης των αμπελώνων και πώλησης δικαιωμάτων φύτευσης στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου θα επιταχύνουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αμπελουργών, τη συγκέντρωση της αμπελουργίας σε λίγες επιχειρήσεις και την ερήμωση της υπαίθρου».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά του υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Τι μέτρα θα πάρει για να προστατέψει το εισόδημα των μικρομεσαίων αμπελουργών, καθώς και τι ενέργειες θα κάνει για να ανατρέψει την ψήφιση του νέου κανονισμού για το κρασί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ