Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντικομμουνιστικό μνημόνιο για παιδιά!

Ανοιχτή αντικομμουνιστική προπαγάνδα σε μικρά παιδιά ανά την Ευρώπη κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από εκδόσεις που εμφανίζουν τον σοσιαλισμό του 20ού αιώνα ούτε λίγο ούτε πολύ σαν τον μπαμπούλα του παραμυθιού! Ο λόγος για το βιβλίο «Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη» το οποίο μάλιστα πρόσφατα έφτασε σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου προκειμένου να μοιραστεί στους μαθητές ως ενημερωτικό για την ΕΕ υλικό. Τελικά μετά από τη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών προς τον προϊστάμενο, αποσύρθηκε.

Πρόκειται για επίσημη έκδοση της Κομισιόν για παιδιά από 9 ως 12 χρονών περίπου (όπως γράφει και στην ιστοσελίδα της) και μέσα από τις σελίδες του, ο σοσιαλισμός περιγράφεται ως ένα σύστημα που επέλεξαν οι ηγέτες ερήμην των λαών, με συρματοπλέγματα, καθεστώς ανελευθερίας, φτώχειας κλπ. ενώ μετά τις ανατροπές αναφέρεται ότι οι χώρες αυτές έκαναν «ουρά» για να ενταχθούν στην ΕΕ. Παραθέτουμε αποσπάσματα του κεφαλαίου «Πώς ενώθηκε η οικογένεια» (σελίδα 35 του βιβλίου), όπου βέβαια «οικογένεια» εννοείται η ΕΕ:

«...Οι ηγέτες των ανατολικών χωρών πίστευαν σε ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο ονομαζόταν "κομμουνισμός" και το οποίο δεν άφηνε μεγάλη ελευθερία στους ανθρώπους. Εξαιτίας του τρόπου της διακυβέρνησής τους, οι χώρες αυτές ήταν φτωχές σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη.

...Σε πολλά σημεία μεταξύ αυτών των δύο κόσμων υπήρχαν ψηλά συρματοπλέγματα, ή ακόμα και ένα ψηλό τείχος, όπως αυτό που είχε διχοτομήσει την πόλη του Βερολίνου και ολόκληρη τη Γερμανία. Ηταν παρά πολύ δύσκολο να πάρει κανείς άδεια για να διασχίσει αυτά τα σύνορα.

Τελικά, το 1989, η διχοτόμηση και οι διαφωνίες τελείωσαν. Το τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε και το "σιδηρούν παραπέτασμα" έπαψε να υπάρχει...

Οι λαοί των ανατολικών χωρών της Ευρώπης άρχισαν να επιλέγουν νέες κυβερνήσεις που απέρριπταν το παλιό άτεγκτο κομμουνιστικό σύστημα. Επιτέλους, ήταν ελεύθεροι! Ηταν μια υπέροχη ιστορική στιγμή αυτή η απελευθέρωση και οι άνθρωποι πανηγύριζαν.

Οι χώρες που είχαν επανακτήσει την ελευθερία τους άρχισαν να ζητούν να προσχωρήσουν κι αυτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε μια ολόκληρη "ουρά" από χώρες "υποψήφιες" για προσχώρηση, που περίμεναν για να γίνουν μέλη της ΕΕ...».

Προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιβλίο κουβέντα δε γίνεται για τα φασιστικά καθεστώτα, ενώ οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι περνούν σε μία αράδα, σε μία έκδοση που κατά τ' άλλα αναφέρεται στην ιστορία της Ευρώπης. Παράλληλα, όταν αναφέρεται στην Ευρώπη εννοεί την ΕΕ την οποία και υμνεί. Το συγκεκριμένο υλικό κυκλοφορεί επίσημα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, υπάρχει στο διαδίκτυο ανάμεσα σε ανάλογες «ενημερωτικές» εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμπληρώνεται από παιχνίδια και κουίζ, συνιστώντας ένα ελκυστικό «πακέτο» για τα παιδιά.

Κινείται ξεκάθαρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕ να παρέμβει πολύμορφα από πολύ νωρίς στις συνειδήσεις, προβάλλοντας τα ιδεολογήματά της. Κάτι που γίνεται με μία σειρά ευρωπαϊκά προγράμματα, με σχολικά βιβλία, με την καθιέρωση του ετήσιου γιορτασμού της «ημέρας της Ευρώπης» στις 9 Μάη (επιχειρώντας να σβήσει από τις μνήμες η μέρα αυτή ως μέρα νίκης των λαών ενάντια στο φασισμό), με μαθητικούς διαγωνισμούς και με τέτοιου είδους «αντικομμουνιστικά μνημόνια για παιδιά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ