Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Βδομάδα πρυτανικών εκλογών

Στο Πολυτεχνείο και τα πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Θράκης

Στο φόντο των αναδιαρθρώσεων που προωθούν ιδιωτικοποίηση, την υποβάθμιση και την όξυνση των ταξικών φραγμών στην ανώτατη εκπαίδευση μέσα από τις αλλαγές στο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ και την προωθούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, πραγματοποιούνται σήμερα οι πρυτανικές εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αύριο στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Πανεπιστημιακών, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών και οι αγωνιστικές παρατάξεις των εργαζομένων στα δύο ιδρύματα στηρίζουν τους παρακάτω συνδυασμούς:

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο συνδυασμός με υποψήφια πρύτανη την Διδώ Γιόβα, καθηγήτρια Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Δημοσθένη Μπαρτζώκα και τον Ευάγγελο Γαζή, καθηγητές Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Αντίστοιχα, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας ο συνδυασμός με υποψήφιο πρύτανη τον Γιώργο I. Σίσκο, αναπληρωτή καθηγητή Οδοντιατρικής και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους: Αγγελική Θ. Αραπογιάννη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Κώστα Δ. Μπουντόλο, καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Ευαγγελία Η. Ξηρουχάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής.

Στο Αριστοτέλειο και το Δημοκρίτειο

Αντίστοιχα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, οι παραπάνω παρατάξεις καλούν την πανεπιστημιακή κοινότητα να εκφραστεί στις πρυτανικές εκλογές με άκυρο ή λευκό, καθώς σημειώνουν ότι τα υποψήφια σχήματα κινούνται στη λογική της «διαχείρισης» και της «συναίνεσης» απέναντι στις αναδιαρθρώσεις, όπως φαίνεται από τις διακηρύξεις τους και από τη μέχρι τώρα πρακτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ