Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΓΙΟΜΑΤΗ Η ΠΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ: «"Ανάσα" στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους αλλά και στην κυβέρνηση δίνει η υπογραφή της διετούς συλλογικής σύμβασης ΣΕΒ - ΓΣΕΕ. Η κυβέρνηση ηρεμεί γιατί εξασφαλίζεται η κοινωνική και εργασιακή ειρήνη για την προσεχή κρίσιμη διετία. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κόκκινο παίρνουν βαθιά ανάσα, καθώς το μισθολογικό τους κόστος δε θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα το πρώτο κρίσιμο οκτάμηνο, περίοδος κατά την οποία είναι αυξημένες οι παραγγελίες. Οι εργαζόμενοι διότι από τον Αύγουστο θα πάρουν αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες από την τρέχουσα εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ: «ΠΑΣΟΚ: στροφή στην καθημερινότητα. Στην ατζέντα ακρίβεια, λιτότητα καθώς και τα σχέδια της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ» (τίτλος και πλάγιος στο «ΕΘΝΟΣ»).

«ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΑ»: «Οι σημερινοί γονείς διαπιστώνουν ότι ο ρόλος τους διαρκεί περισσότερο από όσο είχαν φανταστεί. Σχεδόν 19 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 18-34 ετών δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη την οικογενειακή εστία, σύμφωνα με την απογραφή στις ΗΠΑ (αριθμός αυξημένος κατά 48% σε σχέση με το 1970) (...) οι αναλυτές εντοπίζουν την αιτία στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών των ακινήτων. Και στην κατακόρυφη άνοδο του κόστους ζωής γενικώς. Η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ ψήφισε νόμο που επιτρέπει στα ανύπαντρα παιδιά να καλύπτονται από την ασφάλεια υγείας των γονέων τους ώσπου να συμπληρώσουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους» (τα στοιχεία από τον Ρ. Βρανά στα «ΝΕΑ»).

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ: «Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νοικοκυριών και οι καθηλωμένες λόγω μακρόχρονης λιτότητας αποδοχές στέλνουν πελατεία στις τράπεζες (...) η πρόβλεψη ότι με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα γίνουν πιο φτηνά τα τραπεζικά προϊόντα και στην Ελλάδα, τελικά διαψεύστηκε (...) το όλο κλίμα στην οικονομία αυξάνει τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που αναγκάζονται να χρεωθούν για να τα βγάλουν πέρα» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΟΛΟΙ: «Πρέπει να εγκαταλείψουμε τον "αυτόματο πιλότο" της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και να καλλιεργήσουμε ένα νέο ήθος ευθύνης και εμπιστοσύνης στην κοινωνία. Πρέπει να υπερβούμε παγιωμένες ισορροπίες που διαιωνίζουν τη στασιμότητα και να τολμήσουμε νέα βήματα μπροστά» (απόσπασμα από άρθρο του Κ. Σημίτη στο περιοδικό «Μεταρρύθμιση» / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ