Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Σε εξέλιξη η επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις της νεολαίας στη Γαλλία

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Γαλλία (που διογκώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και δέχτηκαν χτύπημα από τις δυνάμεις καταστολής) ενάντια στο νομοσχέδιο που ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις για τους νέους, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα μέτρα που παίρνει η γαλλική κυβέρνηση ενάντια στο δικαίωμα της νεολαίας στην εργασία, στη δουλιά με ικανοποιητικούς μισθούς, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά τα μέτρα πηγάζουν από την πολιτική της ΕΕ όπως έχει καθοριστεί στη Σύνοδο της Λισαβόνας, από τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, όπως και στην Ελλάδα από την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η επίθεση στο δικαίωμα της ασφάλισης των νέων της Γαλλίας, που υποφέρουν από την ανεργία και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους, είναι σε εξέλιξη και εντείνεται και στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Αντίστοιχες προτάσεις που πριμοδοτούν το μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία και βλέπουν τον άνθρωπο ως εργατικό κόστος, που πρέπει να μειωθεί, έχουν κατατεθεί και από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ζητήματος της ανεργίας των νέων. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μίλησε για νέα προνόμια στις επιχειρήσεις, κάτι που οδήγησε στην επιδότησή τους με πακτωλό χρημάτων. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ανασφάλιστη εργασία για τα πρώτα 4 χρόνια για τους νέους! Και ο Συνασπισμός προσπαθεί να θολώσει τα νερά αποδίδοντας τις ευθύνες στο "μοντέλο ανάπτυξης" και όχι φυσικά στην ΕΕ και την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Θέλουν την εργατική τάξη και τη νεολαία να δουλεύει σε καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης, χωρίς δικαιώματα, με υποταγμένη συνείδηση. Να μην αντιδρά η νεολαία, μαζί με την εργατική τάξη στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθούν.

Οπως είδαμε και στη χώρα μας, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι και η νεολαία μαζικά εναντιώνονται στην κυρίαρχη πολιτική, κάθε φορά που αποφασίζουν να δυναμώσουν τον αγώνα, έχουν έτοιμα τα αντιδημοκρατικά μέτρα και τους μηχανισμούς για το χτύπημα των αγώνων της νεολαίας, στο όνομα της νομιμότητας που θέλει τη νεολαία άβουλη και συμβιβασμένη. Γι' αυτό χτύπησαν και στη Γαλλία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, όπως και στη χώρας μας έσυραν και συνεχίζουν χιλιάδες μαθητές στα μαθητοδικεία, αποφάσισαν την επιστράτευση των ναυτεργατών. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

Η νεολαία δεν έχει άλλο δρόμο, παρά να βγάζει συμπεράσματα για τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που επιβουλεύονται τα δικαιώματά της, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ. Να φύγει από τα κόμματα αυτά και να βρεθεί στο δρόμο του αγώνα. Να μαζικοποιήσει τα συλλαλητήρια στις 15 Μάρτη, να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία. Να παλέψει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της, για να μπορέσει το κίνημα της νεολαίας να αναζωογονηθεί και να συμβάλει στην υπόθεση του Μετώπου, που προτείνει το ΚΚΕ. Τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να λυθούν με αυτή την πολιτική, με την εξουσία του κεφαλαίου, αλλά μόνο όσο δυναμώνει ο αγώνας που αμφισβητεί αυτή την πολιτική και την εξουσία. Η νεολαία μπορεί να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, να ισχυροποιήσει την ΚΝΕ μέσα στην καθημερινή πάλη, αλλά και μπροστά στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στην απεργία, όλοι στη μάχη για την κλιμάκωση της πάλης(2011-11-24 00:00:00.0)
Λεηλατούν το μόχθο των εργαζομένων(2010-11-24 00:00:00.0)
Διαψεύδει δημοσίευμα που αφορά στήριξη υποψηφίου στο Νέο Ψυχικό(2009-04-22 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!»(2008-11-07 00:00:00.0)
Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει(2004-09-09 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι(2003-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ