Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Κόντρα για Μπερλουσκόνι

Αντικείμενο δικομματικής κοκορομαχίας με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων αποτέλεσε η πιθανολογούμενη συμμετοχή του Κ. Καραμανλή σε φιέστα υποστήριξης του Σ. Μπερλουσκόνι, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Αφορμή για την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε επιστολή που έστειλε προς τον Κ. Καραμανλή (όπως και στους άλλους ηγέτες του ΕΛΚ) ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, καλώντας τους να επανεξετάσουν την υποστήριξή τους στην προεκλογική εκστρατεία του Ιταλού πρωθυπουργού. Επικαλείται προς τούτο ότι ο Μπερλουσκόνι προχώρησε σε εκλογική συμμαχία με το νεοφασιστικό κόμμα της Αλ. Μουσολίνι και προγραμματίζει να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη φασιστική «Φιάμα Τρικολόρε» του Ρομανόλι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανοίκεια» την επιστολή και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου, ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να πάρει θέση.

«Ο κ. Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρέπει να μας πει αν συμφωνεί με τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους, που δημιουργούν αντιπαράθεση και παραπέμπουν σε άλλες εποχές», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Κ. Καραμανλή στη φιέστα υποστήριξης Μπερλουσκόνι, ως «ανταπόδοση» σε ανάλογη επίσκεψη που είχε κάνει ο Ιταλός πρωθυπουργός στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, σχολίασε ότι η επιστολή του προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «δεν περιέχει καμία απειλή», και ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την κυβέρνηση, «αντί να κάνουν λόγο για απειλές, να πουν σε ποιο βαθμό στηρίζουν τον κ. Μπερλουσκόνι και τους ακροδεξιούς συνεργάτες του και τα φασιστικά κατάλοιπα με τα οποία συναγελάζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ