Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Διά ροπάλου και συλλήψεων η επιστράτευση

Δυνάμεις του Λιμενικού συνέλαβαν και τραμπούκισαν σε βάρος νεολαίων στελεχών του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και τον Γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας

Η βία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, ενταγμένης στη συνολικότερη επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών, δεν πέρασε χτες το πρωί στο λιμάνι της Κέρκυρας. Παρά τη βάρβαρη και τραμπούκικη επίθεση που εξαπέλυσαν οι κατασταλτικές δυνάμεις του Λιμενικού ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ - προκειμένου να κάμψουν την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων της στεριάς στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών - και την απειλή της πολιτικής επιστράτευσης, ελάχιστα δρομολόγια έγιναν από το λιμάνι της Κέρκυρας και αυτά υπό το κράτος της βίας.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί «οπλισμένοι» από την αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, με προκλητικό και αυταρχικό τρόπο και προκειμένου να «σπάσουν» την απεργία των ναυτεργατών, προέβησαν στη βίαιη προσαγωγή σε τζιπ του Λιμενικού του Γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ Κέρκυρας Δ. Πιτσιάβα, του μέλος του ΚΚΕ Π. Μάστορα και του στέλεχος του ΠΑΜΕ Α. Γιάγκα, οι οποίοι, με άλλους εργαζόμενους και νεολαίους, έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης στους καταπέλτες των πλοίων μαζί με τους ναυτεργάτες.

Μπροστά από το λιμεναρχείο όπου οδηγούνταν οι «συλληφθέντες», συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι αντιδρώντας στην αυταρχική αυτή επίθεση και απαίτησαν άμεσα την απελευθέρωσή τους. Οι δυνάμεις καταστολής ξεδιάντροπα προχώρησαν σε εκ νέου επίθεση, κάνοντας μάλιστα χρήση των γκλομπ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Φ. Μανδάνας και τη σύλληψη του Φ. Καγιάφα μελών της ΚΝΕ.

Τελικά, με όπλο την αλληλεγγύη και τη συσπείρωση των εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα, τη συμπαράσταση της νεολαίας, με συνθήματα απειθαρχίας και ανυπακοής στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, οι «συλληφθέντες» αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση στο λιμάνι το απόγευμα για να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την κρατική βία και καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Παράλληλα, εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και προβλήθηκε η ανάγκη κοινού συντονισμού των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σάμος

Την ταξική τους αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Σάμου, εξέφρασαν χτες οι διαδηλωτές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ άρχισε με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, ακολούθησε πορεία με συνθήματα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και κατέληξε στο λιμάνι.

Στους διαδηλωτές και τους ναυτεργάτες μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αντώνης Δράκος και ο Σταμάτης Φιλιππής, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ