Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Εκδήλωση στη Λάρισα της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

O αγώνας για την Υγεία αποτελεί κομμάτι της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, επισημάνθηκε σε σύσκεψη της Γραμματείας Λάρισας ΠΑΜΕ για την Υγεία, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία πολλών εκπροσώπων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων. Στο επίκεντρο της συζήτησης στη σύσκεψη τέθηκε το πώς θα ενεργοποιηθούν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι στην κατεύθυνση της διεκδίκησης δημόσιας δωρεάν Υγείας.

Οπως τόνισε, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στόχος του αγώνα πρέπει να είναι η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, για την επιβολή του δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, που θα είναι κρατικό και θα εντάσσεται σ' έναν κρατικό, εθνικό σχεδιασμό και θα χρηματοδοτείται από το κράτος και τις λαϊκές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Π. Παναγιωτίδης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚΛ, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση της δημόσιας Υγείας στο Νομό Λάρισας υπογράμμισε ότι δε θα μπορούσε ν' αποτελέσει εξαίρεση από τη γενικότερη πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι ελλείψεις τεράστιες ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια στο νομό ανοίγουν με ταχύ ρυθμό νέες ιδιωτικές κλινικές, αποδεικνύοντας ότι ο χώρος της Υγείας μετατράπηκε σε «παράδεισο» για την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ προωθείται η ιδιωτικοποίηση και μέσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Και καταλήγοντας είπε: «Οι πολιτικές που υλοποιούνται στην Υγεία είναι απόρροια των πολιτικών που εφαρμόζονται στην εργασία, στην οικονομία και δεν πρέπει να το δούμε ξεκομμένα από την υπόλοιπη κατάσταση. Θα πρέπει, λοιπόν, ν' απορριφθούν συνολικά οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου. Να δυναμώσει ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ