Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Καινοτομίες από την ΟΧΕ

Την ΕΠΑΕ ...ζήλεψε το ΔΣ της ΟΧΕ, καθώς προχώρησε σε αλλαγές που θα ισχύσουν στο πρωτάθλημα χάντμπολ της Α1 των ανδρών που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Σκοπός των αλλαγών αυτών είναι όλες οι ομάδες που συγκροτούν την κατηγορία να μην παρουσιάζονται αδιάφορες και το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα να είναι αμείωτο.

Συγκεκριμένα, οι σημαντικότερες είναι: Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, θα συνεχίζουν οι οκτώ πρώτες και όχι οι τέσσερις που ήταν μέχρι τώρα. Στη φάση αυτή, τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας θα εξακολουθούν να ισχύουν και στα πλέι - οφ το πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα που βρίσκεται υψηλότερα στη βαθμολογία. Για την πρόκριση στην πρώτη τετράδα, πρέπει οι ομάδες να συμπληρώσουν τρεις νίκες. Εκεί και με μηδενική βαθμολογία θα γίνουν οι αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η κάθε ομάδα για να προχωρήσει χρειάζεται τρεις νίκες για να φτάσει στον τελικό. Αν κάποιο παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο, θα διεξαχθεί παράταση και μετά πέναλτι.

Στα πλέι - άουτ (που θα μετέχουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες) θα γίνονται αγώνες μόνο όταν η βαθμολογική διαφορά τους είναι μικρότερη των πέντε βαθμών. Τέλος, σε περίπτωση που μία ομάδα δεν έχει συγκεντρώσει έστω ένα βαθμό σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, όπως έγινε φέτος με τη ΓΕΒ, η ομάδα αυτή θα υποβιβάζεται απ' ευθείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ