Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Φρένο στις επιδιώξεις των αστικών δυνάμεων»

Εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για την Αυτοδιοίκηση, έγινε χτες στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Αγίου Παύλου

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να ενισχύσουν και να ψηφίσουν υποψήφιους που θα στηρίξει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μαζί του, για να υπάρχουν περισσότεροι αγωνιστές στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, για να μπαίνει φρένο και χαλινάρι στις επιδιώξεις των αστικών δυνάμεων ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και για να αναπτύσσεται η πολιτική της συσπείρωσης του λαϊκο-κοινωνικού μετώπου που προβάλλει το ΚΚΕ, απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν οι εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ. Παραβρέθηκαν εργαζόμενοι, νεολαίοι, αλλά και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που προσεγγίζουν θετικά τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Δήμαρχος Αγίου Παύλου Μ. Μοσχονάς, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μαυρίδης και Δ. Στάθης, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μ. Σπυριδάκης.

Ο Σπ. Χαλβατζής, από το βήμα της εκδήλωσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να καταδικάσουν τους εκφραστές της αντεργατικής πολιτικής που προωθείται και μέσα από την Αυτοδιοίκηση και να απορρίψουν τις ηττοπαθείς αντιλήψεις που καλλιεργεί η ηγεσία του ΣΥΝ. Ξεκαθάρισε πως και μέσα από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που έγινε πριν λίγες μέρες στη Ρόδο, αποδείχτηκε η συμφωνία των δυνάμεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που εκφράζονται στα όργανα της Αυτοδιοίκησης, στα κυρίαρχα ζητήματα όπως η φορολογική εξουσία, η λειψή χρηματοδότηση στην ΤΑ, η απουσία απλής αναλογικής, ο ρόλος των κατασταλτικών μηχανισμών.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Σπ. Χαλβατζής «διαφώνησαν στην εκλογή του Δημάρχου με 42%, αλλά για την απλή αναλογική και την έμμεση εκλογή του Δημάρχου, είναι αντίθετοι. Διαφώνησαν στο εάν έδωσε πολλά ή λίγα η κυβέρνηση, αλλά δε διεκδικούν αγωνιστικά τα παρακρατηθέντα.

Διαφώνησαν και στο πώς θα λειτουργήσει το Δ΄ ΚΠΣ. Δε διαφώνησαν στη βασική πολιτική κατεύθυνση των κυρίαρχων δυνάμεων που θέλουν την ΤΑ εμπορευματοποιημένη, που τη θέλουν επιχείρηση, λειτουργούσα σε όλα, σχεδόν, με ανταποδοτικότητα με πρόσθετη φορολογία, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους σ' αυτή, με καταργημένο το οχτάωρο, συχνά, χωρίς κοινωνική ασφάλιση». Και ξεκαθάρισε πως οι μόνες δυνάμεις που αντιστέκονται σ' αυτή την πολιτική είναι οι εκλεγμένοι που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ και τους συνεργαζόμενους μαζί τους».

Αναφερόμενος στην πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε πως το ΚΚΕ θα επιμείνει σε ευρύτερες συσπειρώσεις, ξεκαθάρισε όμως: «Το ΚΚΕ απορρίπτει συμμαχίες που εκφράζουν συναλλαγή με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απορρίπτουμε συνεργασία με τις δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού, με τις δυνάμεις της διγλωσσίας. Αρνούμαστε συμμαχίες που υποκύπτουν στο προσωρινό κέρδος και βάζουν τορπίλη στο κίνημα αύριο. Συμμαχίες που έχουν στόχο τη διανομή αξιωμάτων στην υπηρεσία της κυρίαρχης πολιτικής. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΚΚΕ σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, ούτε άμεση ούτε έμμεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ