Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κοινός αγώνας ενάντια σε εργοδοσία και αντιλαϊκή πολιτική

Συγκέντρωση των εργαζομένων στην Ομόνοια στις 29 Νοέμβρη και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' τον κοινό αγώνα» τονίστηκε χτες στην κοινή σύσκεψη στο εργοστάσιο της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' τον κοινό αγώνα» τονίστηκε χτες στην κοινή σύσκεψη στο εργοστάσιο της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Σε πεδίο συντονισμού των αγωνιστικών βημάτων ενάντια στην εργοδοσία και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξε η κοινή σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί στο εργοστάσιο της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», εκεί όπου εδώ και 12 εβδομάδες οι εργάτριες συνεχίζουν τις επίμονες και μαχητικές τους κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλιά.

Στη χτεσινή σύσκεψη, συμμετείχαν, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», το Εργοστασιακό Σωματείο της «ΣΟΦΤΕΞ», το Σωματείο απ' το «ΦΥΡΟΓΕΝΗ», το Συνδικάτο Φαρμάκου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η ΟΕΚΙΔΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Ποτά, το Σωματείο Χαρτεργατών, η Επιτροπή Αγώνα ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Οπως επισημάνθηκε, η ανεργία, οι απολύσεις, το κλείσιμο των εργοστασίων, η κερδοσκοπική αυθαιρεσία της εργοδοσίας αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και όχι ορισμένους μόνο κλάδους. Γι' αυτό και ο στόχος που τέθηκε είναι «ν' απλωθεί» η πρόσκληση για συμμετοχή και σ' άλλα συνδικάτα, η επιτυχία της κινητοποίησης να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα, οι εργαζόμενοι προχωρούν στις 29 του Νοέμβρη σε κοινή συγκέντρωση στην Ομόνοια και κοινή πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης.

«Ολοι μαζί μπορούμε...»

«Ο αγώνας είναι κοινός, έχουμε κοινό αντίπαλο, τις πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ...», σημείωσε ο Χρ. Κατσούλιας, πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου της «ΣΟΦΤΕΞ», μιλώντας στη σύσκεψη. «Πρέπει να συντονιστούμε όλοι μαζί, γιατί έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε». Είναι χαρακτηριστικό ότι, απ' τη στιγμή που ανέλαβε ιδιώτης τη χαρτοποιία «ΣΟΦΤΕΞ», πάνω από 1.000 άνθρωποι πετάχτηκαν στο δρόμο. Για να γίνει η εταιρία πιο «ανταγωνιστική», η εργοδοσία «κουβάλησε» εργολάβους που θ' απασχολούν εργαζόμενους σε άθλιες συνθήκες (π.χ. με μερική απασχόληση, χωρίς ασφάλιση).

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' τον κοινό αγώνα» τόνισε απ' το σωματείο του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» ο Δημήτρης Ζορμπάς. Χαρακτηρίζοντας «επιταγές χωρίς αντίκρισμα» τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ανέδειξε τον εμπαιγμό που υφίστανται εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» που δεν έχουν δουλιά: Απ' την οικονομική βοήθεια που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση δεν έχουν πάρει ούτε δεκάρα!

«Συνειδητά μας στερούν το ανώτερο δικαίωμα στην εργασία κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, συνάδελφοι. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ήξεραν τι θ' ακολουθήσει όταν ψήφιζαν το Μάαστριχτ...», υπογράμμισε ο Νίκος Σταματελάκης, συνδικαλιστής απ' την ΕΛΚΟ, όπου δεκάδες έμειναν άνεργοι. Αναφερόμενος στην ανάγκη να ενισχυθούν τα ταξικά χαρακτηριστικά των εργατικών αγώνων, να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ