Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΚΙΔΕ
Ολοι αύριο στην απεργία

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Λάρισα, Θράκη, Πρέβεζα και σ' όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη

Μαζί με την Ομοσπονδία τους και τ' άλλα ταξικά συνδικάτα οι εργαζόμενοι του κλάδου δίνουν τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλιά (φωτ. από το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα)
Μαζί με την Ομοσπονδία τους και τ' άλλα ταξικά συνδικάτα οι εργαζόμενοι του κλάδου δίνουν τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλιά (φωτ. από το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα)
Σταθμό στους αγώνες που αναπτύσσονται στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας όλο το τελευταίο διάστημα, αποτελεί η αυριανή πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). Στόχος της κινητοποίησης είναι να γίνουν νέα βήματα στο συντονισμένο αγώνα και τη συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, προκειμένου να αντιπαλέψουν από καλύτερη θέση τη μετωπική επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί στις 9 π.μ. στην πλατεία Βάθης, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10.30 το πρωί.

Στο κάλεσμά της προς τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία επισημαίνει:

«Σήμερα, βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνολική επίθεση στο δικαίωμα της δουλιάς. Κλείνουν, μεταφέρονται εργοστάσια στο εξωτερικό. Οι απολύσεις είναι καθημερινός βραχνάς. Στη Νάουσα, στη Θράκη, στην Πρέβεζα, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα οι συνάδελφοί μας στενάζουν. Ο Λαναράς, ο Αργυρός, οι ιδιοκτήτες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, Βεργέτης - Παπαδόπουλος, της ΤΡΙΟΥΜΦ, οι άλλοι εργοδότες ακολουθούν το παράδειγμα της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ. Χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος, απόλαυσαν χίλια δυο προνόμια, καταλήστευσαν το μόχθο των εργαζομένων και τώρα τους πετάνε στο δρόμο.

Αυτό είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, αυτή είναι η "ανάπτυξη" που στηρίζεται στο κέρδος της πλουτοκρατίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίου και εμπορευμάτων, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, στηρίζουν και εφαρμόζουν η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με συνευθύνη του ΣΥΝ».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους, να ισχυροποιήσουν τα συνδικάτα, την Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ, ώστε ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Με την πανελλαδική τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του κλάδου μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • ΟΧΙ στις απολύσεις - Πλήρη σταθερή εργασία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 1.050 ευρώ, μέχρι να βρει ο άνεργος δουλιά.
  • Σύνταξη στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες.
  • Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • ΟΧΙ στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας - 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
Οι εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ

Συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα την επίσχεση εργασίας για όγδοη κατά σειρά εβδομάδα, οι εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ έχουν ενταχθεί δυναμικά στη δουλιά για την επιτυχία της αυριανής απεργίας. Χτες το πρωί, μέλη της Σωματειακής Επιτροπής μαζί με συνδικαλιστές της ΟΕΚΙΔΕ έκαναν εξόρμηση στη ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ.

Σήμερα οι εργάτριες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πορεία προς το τοπικό Ειρηνοδικείο, όπου αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ