Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αγώνας η μόνη ελπίδα για τη Μαυροπηγή

Η συνέχιση του αγώνα είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τη δικαίωσή τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Κοζάνης, απευθυνόμενη στο λαό της Μαυροπηγής που διεκδικεί μετεγκατάσταση του οικισμού και απορρόφηση των ανέργων στη ΔΕΗ.

Ο αγώνας των κατοίκων της Μαυροπηγής ξεκίνησε όταν η ΔΕΗ με τη στήριξη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το 2001, έβαλε στο χέρι τα χωράφια των κατοίκων για να τα μετατρέψει σε ορυχείο εξόρυξης λιγνίτη, χωρίς όμως να αναλάβει καμία δέσμευση στήριξής τους. Ετσι οι κάτοικοι ζουν δίπλα στο ορυχείο της ΔΕΗ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που έγινε στην Πτολεμαΐδα με θέμα τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων του ορυχείου, η ΝΑΣ αποκάλυψε τον εμπαιγμό των κατοίκων της Μαυροπηγής από τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΑΣ, «ενώ ο αγώνας των κατοίκων της Μαυροπηγής συνεχίζεται με βασικά αιτήματα τη μετεγκατάσταση του οικισμού και την πρόσληψη των ανέργων του από τη ΔΕΗ, με καταγραμμένες στην παντιέρα τους τις τρεις αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες απορρίπτουν τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της ΔΕΗ και υποδεικνύουν την υποχρέωσή της να πραγματοποιήσει τη μετεγκατάσταση, η ΔΕΗ εφαρμόζει, φυσικά με κρατική αυτουργία, τους δικούς της ληστρικούς και απάνθρωπους νόμους».

Οσον αφορά τον εμπαιγμό από τα κόμματα του δικομματισμού σημειώνει ότι «το 2001 το ΠΑΣΟΚ έστειλε τα ΜΑΤ όταν οι Μαυροπηγίτες διεκδικούσαν τα ίδια πράγματα, ενώ σήμερα αποδέχεται τα αιτήματά τους. Η ΝΔ το 2001 δεσμευόταν ότι αν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την αδικία και θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Σήμερα καμώνεται άγνοια του προβλήματος...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ