Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα «μεταλλαγμένα»

Την ανεξέλεγκτη προώθηση γενετικά τροποποιημένων σπόρων και την εξαπάτηση των Ελλήνων αγροτών με απόλυτη ευθύνη των πολυεθνικών εταιριών του τομέα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Επιτροπή της ΕΕ η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων κατά των πολυεθνικών.

Πιο συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός καλλιεργειών γενετικά τροποποιημένων σπόρων καλαμποκιού σε όλο και περισσότερους νομούς της Ελλάδας. Η καλλιέργεια αυτή γίνεται με πλήρη άγνοια των αγροτών και με απόλυτη ευθύνη των πολυεθνικών που εξαπατούν τους αγρότες και εκδίδουν ψευδή πιστοποιητικά καθαρότητας. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες που επωμίστηκαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών επιτρέποντας την εισαγωγή των μεταλλαγμένων.

Ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για να εμποδίσει τις πολυεθνικές εταιρίες να προωθούν ανεξέλεγκτα γενετικά τροποποιημένους σπόρους, να εξαπατούν τους καλλιεργητές και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών προσπαθώντας να επιβάλουν την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων με σκοπό την αύξηση των κερδών τους, τη μονοπώληση των αγορών και τον έλεγχο της διατροφικής αλυσίδας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ