Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Απείθαρχη απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Δεκάδες οι χτεσινοβραδινές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, μαζικές και μαχητικές, σ' όλες τις περιοχές της χώρας. Η γραφίδα του «Ρ» - σύμφωνα και με τις δυνατότητές της - κατέγραψε τις παρακάτω:

Στη Θάσο

Να δώσουν τη δική τους απείθαρχη απάντηση στην αντιλαϊκή Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων αλλά και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που στηρίζουν και προωθούν την πολιτική της, κάλεσε τους εργαζόμενους της Θάσου ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος στην Ποταμιά και στα Λιμενάρια. Η περιοδεία του στελέχους του ΚΚΕ στη Θάσο ξεκίνησε το πρωί, οπότε και συναντήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, ενώ στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους Σχιστηρίων Μαρμάρου της περιοχής.

«Το ΚΚΕ, που έχει συνολική αντίθεση με την ΕΕ, έχει τις καλύτερες δυνατότητες, αλλά και τη διάθεση να αγωνιστεί και ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική της ΕΕ», τόνισε στις ομιλίες του ο Σπύρος Χαλβατζής.

Στην Κοζάνη

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και του Συνασπισμού για τις επιπτώσεις στο λαό από τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ καθώς και για τις αυταπάτες που έσπειραν για το χαρακτήρα της ΕΕ. Για μια ακόμη φορά ζητάνε τη λαϊκή ψήφο, ανεμίζοντας σκέλεθρα, απειλώντας, εκβιάζοντας, λες και δεν μπορούμε χωρίς βαρβάρους, χωρίς αντιδραστική πολιτική στην καμπούρα μας. Την Κυριακή των εκλογών γυρίστε την πλάτη σ' αυτούς που σας καλούν να ζήσετε στα γόνατα. Στείλτε μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στα κελεύσματα της ΕΕ των μονοπωλίων, ενισχύστε το ενωτικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ». Αυτό ήταν το κάλεσμα που μετέφερε χτες στους εργαζόμενους και στο λαό της Κοζάνης ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος.

Στην Κατερίνη

Στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, προκειμένου να εκφραστεί αποφασιστικά η αντίσταση του λαού μας στον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, στις επιλογές και στις επιδιώξεις της, αλλά και η καταδίκη στα κόμματα που τις υπηρετούν στον τόπο μας, αναφέρθηκαν, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κατερίνη, ο Κώστας Δρούτσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, από την Πανελλαδική Επιτροπή Στήριξης.

«Μπορούμε με την ψήφο μας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Πως θα μας βρουν απέναντι, απείθαρχους, να αντιστεκόμαστε στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων, που συνθλίβει με κάθε τρόπο το δικαίωμα στη δουλιά με πλήρη δικαιώματα, τσακίζει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, στην ασφαλή διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα τρόφιμα. Στην πολιτική που σκοτώνει την ειρήνη», σημείωσε ο Κ. Δρούτσας.

Στα Καμίνια

Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια για την ΕΕ, γιατί πάλεψε μέσα στην εργατική τάξη για να διαμορφωθούν αιτήματα που θα υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της, γιατί δίνει καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη για την οργάνωση της αντίστασης του λαού. Τα παραπάνω τόνισε ο Δ. Κουμπούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Καμίνια.

Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε την εργατική τάξη και συνολικά το λαό να καταδικάσει με την ψήφο του την ΕΕ, που «χτύπησε» δικαιώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που στήριξαν και στηρίζουν αυτές τις επιλογές. Να καταδικάσουν το ΣΥΝ που καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι η ΕΕ, που είναι μηχανισμός του κεφαλαίου, μπορεί να γίνει καλύτερη. «Καμία αυταπάτη, τόνισε, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει προς όφελος των λαών». Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, γιατί έτσι δυναμώνουν το λαϊκό κίνημα, δυναμώνουν τους αγώνες και, κυρίως, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σύγκρουση και ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε η Αμαλία Αλεξίου - Παπαγιάννη, συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ και υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Μάρτη.

Αναβλήθηκε στη Λιβαδειά

Η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά αναβλήθηκε λόγω του άσχημου καιρού. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 8 του Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τις θέσεις του Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ενωση θα παρουσιάσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ