Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Οι κυριότερες προθεσμίες για τις ευρωεκλογές

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Εσωτερικών οι κυριότερες προθεσμίες και ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούν κόμματα και υποψήφιοι, ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα:

- Στις 19 Μάη, λήγει η προθεσμία για τη δήλωση του ονόματος και του εμβλήματος των κομμάτων ή συνασπισμού συνεργαζόμενων κομμάτων στον υπουργό Εσωτερικών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

- Στις 23 Μάη, λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των συνδυασμών των υποψηφίων αντιπροσώπων στον Αρειο Πάγο.

- Μέχρι τις 25 Μάη, οι Νομάρχες θα πρέπει να έχουν καθορίσει τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας και το υπουργείο Εσωτερικών να αποστείλει στους σχετικούς πίνακες στον Αρειο Πάγο. Την ίδια μέρα, λήγει η προθεσμία αποστολής από τα συναρμόδια υπουργεία στον Αρειο Πάγο των πινάκων με τους δικαστικούς λειτουργούς, αντιπροσώπους και υπαλλήλους. Παράλληλα, κληρώνονται από τα Πρωτοδικεία τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών και τα αναπληρωματικά μέλη.

- Στις 29 Μάη, λήγει η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων αυτών που έχουν κώλυμα εκλογιμότητας.

- Στις 30 Μάη, ανακηρύσσονται από τον Αρειο Πάγο οι συνδυασμοί των υποψηφίων.

- Στις 4 Ιούνη, λήγει η προθεσμία που έχουν τα κόμματα, ώστε να παραδώσουν στον οικείο νομάρχη επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων. Την ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία για την πρόταση νέων υποψηφίων σε περίπτωση θανάτου κάποιων. Οι νέοι υποψήφιοι ανακηρύσσονται από τον Αρειο Πάγο την επόμενη μέρα, 5 Ιούνη.

- Στις 10 Ιούνη, οι έφοροι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να βρίσκονται στον τόπο διορισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ