Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ
Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση

Την αντίθεσή τους στην απόφαση κυβέρνησης και ΔΕΗ ΑΕ να δημιουργηθεί υποσταθμός υπερύψηλης τάσης της ΔΕΗ στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά», καθώς και την απαίτησή τους τα στρατόπεδα της περιοχής να γίνουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής, διαδήλωσαν χτες βράδυ οι κάτοικοι της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τη βροχή, συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων, στο Πάρκο Γέφυρας στην Πολίχνη. Απαίτησαν να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης που θα επέλθει με την υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Στολτίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία για την Πολίχνη», ο Βασίλης Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης, και ο Γιώργος Βούρτσας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πολίχνης. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Χρήστος Τσακίρης, πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Σταυρούπολης.

Μέσα από τις παρεμβάσεις τους κατήγγειλαν πως η εγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» - στα όρια των Δήμων Σταυρούπολης και Πολίχνης - και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα εκπέμπει, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, υποβαθμίζει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Εξάλλου, οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και ΔΕΗ, έρχονται σε αντίθεση με τη μελέτη του Οργανισμού Ρυθμιστικού η οποία προβλέπει την εγκατάσταση στο χώρο του Στρατοπέδου υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα υπερτοπικής εμβέλειας (Σχολή Καλών Τεχνών, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ.).

Επίσης, απαίτησαν το στρατόπεδο «Καρατάσου» - προβλέπεται οικοπεδοποίηση του 34% των χώρων του - στην Πολίχνη, να αξιοποιηθεί σαν χώρος πρασίνου, και μαζί με την περιβαλλοντική αποκατάσταση της ανοιχτής κοίτης του ρέματος Μυτιλήνης και των Βυζαντινών Νερόμυλων, να αποτελέσουν ένα σημαντικό ενιαίο φυσικό οικοσύστημα και χώρο πολλαπλών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ