Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΚΚΕ, για να έχει ο λαός ελπίδα

Επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του Κόμματος

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού έγινε χτες το μεσημέρι στις 12.30 η επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου. Τα συνθήματα «Κάπα-Κάπα-Ε, το Κόμμα σου λαέ», «Με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη, η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι» δόνησαν το κέντρο της Αθήνας και αμέσως σχηματίστηκε γύρω από την Αλ. Παπαρήγα ένας μεγάλος κύκλος από περαστικούς που ρωτούσαν γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ.

Ζητήθηκε από τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να κάνει μια πρόβλεψη, για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα που θα βγει από τις κάλπες. «Δε μας απασχολεί, είπε, ποιος θα νικήσει, το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Δε μας ενδιαφέρει ποιος θα έρθει πρώτος ή δεύτερος. Μας ενδιαφέρει πόσο ψηλά θα έρθει το ΚΚΕ και πόσο θα πέσουν συνολικά και οι δύο». Παράλληλα, κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες του. «Εμείς, τόνισε, λέμε στο λαό τι πρέπει να κάνει πολιτικά για να έχει μια ελπίδα».

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι γίνονται προσπάθειες να παρεμποδιστεί ο λαός να συμπεριφερθεί και να επιλέξει ελεύθερα. «Εμείς, σημείωσε, παλεύουμε ο λαός να καταλάβει ότι έχει δύναμη ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσει». Για να προσθέσει: «Παλεύουμε γιατί δεν μπορούμε να πούμε άσε το λαό να καταστραφεί και μετά θα έρθουμε εμείς σαν σωτήρες. Παλεύουμε να μην περάσουν όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να υπάρχουν λιγότερες συνέπειες, να μην εξαθλιωθεί ο λαός. Παλεύουμε έστω και αν τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αντίστοιχα με αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ζητήθηκε από την Αλ. Παπαρήγα να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση εξουσίας από το ΚΚΕ. Στην απάντησή της τόνισε ότι το θέμα έχει μια δυναμική και το πρόγραμμα θα είναι πιο καλά μελετημένο σε συνδυασμό και με το συνέδριο του ΚΚΕ, για το οποίο οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. «Αλλά ποτέ, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, δε θα έχουμε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης λεπτομερειακό, γιατί δεν ξέρεις τη στιγμή που θα έρθεις στα πράγματα ποια κατάσταση θα είναι σε μια σειρά τομείς. Γιατί αλλιώς βλέπαμε τα πράγματα πριν από 10 χρόνια».

Οταν ρωτήθηκε για το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ και αν το ΚΚΕ επιθυμεί ή όχι την εκπροσώπησή τους στη Βουλή, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε: «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ». Για να προσθέσει: «Ομως δε θα συμφωνήσουμε με ανθρώπους που έχουν μια ριζοσπαστική συνείδηση και πάνε να ψηφίσουν άλλα κόμματα για λόγους φιλανθρωπίας. Γιατί αυτά τα δύο κόμματα αν είχαν μια διαφορετική πολιτική θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για το δικομματισμό. Αν όμως λες "ναι μεν αλλά" στην ΟΝΕ, αδυνατίζεις το μέτωπο, που θα μπορούσε να ήταν πιο οξύ και ουσιαστικό απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ