Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΙΣΡΑΗΛ
Νέος γύρος ισραηλινών απειλών

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

«Το Ισραήλ θα διαπράξει το μεγαλύτερο λάθος του, αν πραγματοποιήσει τις απειλές που εκτοξεύει περί εξαπόλυσης επίθεσης κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων» προειδοποίησε, χτες, ο Ιρανός Πρόεδρος απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Σαούλ Μοφάζ.

Η αντίδραση του Μοχάμαντ Χαταμί ήταν κατά πολύ ηπιότερη αυτής της ηγεσίας του ιρανικού στρατεύματος, η οποία διά στόματος του επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, Σαγιέντ Ρεζά Παρντίς, τόνισε ότι εάν γίνουν τέτοιες επιθέσεις «το Ισραήλ θα έχει σκάψει τον τάφο του». Ο Παρντίς κατέστησε σαφές ότι οι ιρανικές δυνάμεις είναι πανέτοιμες για να αντιμετωπίσουν μια ισραηλινή επίθεση και κατέληξε ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης θα είναι «πολύ μεγαλύτερες από όσο φαντάζεται η ισραηλινή ηγεσία».

Ο Μοφάζ, σε δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι έχει, ήδη, εκπονηθεί σχέδιο για πραγματοποίηση πληγμάτων κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και τόνισε ότι «εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές συνέπειες για τους Ιρανούς πολίτες». Εδώ και μήνες, η ισραηλινή ηγεσία «βάλλει» κατά του Ιράν και μάλιστα ο αρχηγός της Μοσάντ είχε, πριν από λίγες βδομάδες, εκτιμήσει ότι το ιρανικό «πυρηνικό οπλοστάσιο αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή που καλείται να αντιμετωπίσει το Ισραήλ από την ίδρυσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ