Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ 2ου ΤΕΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Διεκδικούν αγωνιστικά λύσεις

Αποχή από τα μαθήματα και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκαναν, χθες το μεσημέρι, οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ Ηλιούπολης. Οι μαθητές απέκλεισαν για μισή ώρα περίπου τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και λίγο αργότερα πορεύτηκαν προς το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου ΤΕΕ είναι αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, κυρίως στα μαθήματα ειδικότητας, ενώ δεν είναι λίγα και τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του 15μελούς, Δημήτρης Σαλάμης, οι αίθουσες διδασκαλίας δε φτάνουν, ενώ ακόμη σοβαρότερα είναι τα προβλήματα που προκαλεί η μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην ειδικότητα κομμωτικής δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής, ενώ θα έπρεπε να είναι έξι, με αποτέλεσμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα πρακτική. Περίπου ίδια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στις ειδικότητες αισθητικής και μηχανολόγων.

Οι μαθητές προχώρησαν χθες σε αποχή απ' τα μαθήματά τους μετά από απόφαση των 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων των ειδικοτήτων αισθητικής και κομμωτικής, παρ' όλα αυτά στην κινητοποίηση συμμετείχε όλο το σχολείο.

Αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Ηλιούπολης, ο οποίος αρκέστηκε σε υποσχέσεις, αλλά δεσμεύτηκε να επισκεφθεί σήμερα το σχολείο.

«Δε θα αρκεστούμε σε υποσχέσεις. Θα ηρεμήσουμε όταν δούμε πράξεις. Ο αγώνας μας δε σταματάει εδώ, θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε αποτελέσματα», δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του 15μελούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ