Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ταλαιπωρία συνταξιούχων ΙΚΑ

Με ανοιχτό γράμμα για τον υπουργό Υγείας και τον διοικητή του ΙΚΑ, ο συνταξιούχος Παναγιώτης Κυμιατζής, από Ν. Σμύρνη, καταγγέλλει:

Είμαι 76 χρόνων, συνταξιούχος του ΙΚΑ. Με κλονισμένη την υγεία, είμαι υποχρεωμένος να βρίσκομαι ταχτικά στα ιατρεία του ΙΚΑ για τις διάφορες παθήσεις μου.

Στο τέλος του Μάη πήγα για εξέταση αίματος στο ΙΚΑ Νέας Σμύρνης, με παραπεμπτικό του οικογενειακού γιατρού. Πήγα στις 7 το πρωί, βρήκα πάρα πολλούς να περιμένουν απ' έξω και είχαν μαζέψει τα βιβλιάρια, γιατί τους αριθμούς προτεραιότητας θα τους έδιναν οι ίδιοι. Ετσι δεν κατάφερα να είμαι μέσα στους τυχερούς, όπως και πολλοί άλλοι που ήρθαν μετά από μένα.

Την άλλη μέρα πήγα στις 6 το πρωί και ήμουν 22ος. Στις 7.30 μας έδωσαν τους αριθμούς και πήγαμε στο μικροβιολογικό για τη σχετική διαδικασία. Στο ιατρείο υπήρχε μία μόνο κοπέλα (παρασκευάστρια) για την αιμοληψία. Σε ερώτησή μου, μόνο εσείς είστε εδώ; μου απάντησε: βλέπετε καμιά άλλη; Μία, λοιπόν, κοπέλα (παρασκευάστρια) για την εξυπηρέτηση των αρρώστων μιας πόλης 120 χιλιάδων κατοίκων. Και το πιο παράδοξο είναι ότι η κοπέλα μετά από 15 μέρες που πήγα για τις απαντήσεις (11-12) η ίδια έδινε και τις απαντήσεις.

Στις 17/7 τηλεφώνησα στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, στην οδό Καφταντζόγλου για αγγειολογική εξέταση, για να κλείσω ραντεβού. Μου απάντησαν: «Στις 16 Οκτωβρίου, κύριε, στις 10 το πρωί, δεν έχω άλλο νωρίτερα».

Περνώντας έξω από το ΙΚΑ της Ν. Σμύρνης την περασμένη βδομάδα είδα μια ανακοίνωση ότι από τις 14 Ιουλίου θα δίνονται μόνο 20 αριθμοί για εξέταση αίματος! Είναι και αυτό μια πρόοδος. Αυτή την περίθαλψη απολαμβάνουμε.

Σας προτείνω κύριοι μία λύση: Να δώσετε ακόμη μερικά δισ. στο τζόγο του Χρηματιστηρίου από τα αποθεματικά του ΙΚΑ μήπως «κερδίσουμε» τίποτα και λυθούν τα προβλήματα της πρόσληψης προσωπικού.

Τα καταγγέλλω όλα αυτά, γιατί πιστεύω, λίγο πολύ ταλαιπωρούν όλους τους συνταξιούχους, πράγμα που για μας είναι βασανισμός, γι' αυτό και ζητώ να δώσετε λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ