Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τις επίγειες ψηφιακές συχνότητες

Ερώτηση προς τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, με θέμα την ψηφιακή επίγεια αναμετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος από την ΕΡΤ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιανά Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τονίζεται στην Ερώτηση, έχει ήδη κατανεμηθεί το φάσμα των συχνοτήτων για την ψηφιακή επίγεια αναμετάδοση του τηλεοπτικού (DVB-T) και του ραδιοφωνικού (DAB) σήματος, αφού είναι υποχρεωτική η επίγεια ψηφιακή αναμετάδοση μέχρι το 2010. Σε πολλές χώρες έχει ήδη αρχίσει τέτοιου είδους αναμετάδοση, όπως Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία κλπ., ενώ άλλες χώρες έχουν κάνει δοκιμές ή ετοιμάζονται.

Στη χώρα μας παρ' όλο που, στις αρχές αυτού του χρόνου, έγινε μελέτη στην ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να αρχίσουν οι δοκιμές, η μελέτη απορρίφθηκε από το Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ. Το θέμα είναι ότι έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από τότε που παραχωρήθηκαν από διεθνείς οργανισμούς συχνότητες για ψηφιακή επίγεια αναμετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος και μέχρι σήμερα στη χώρα μας, ουσιαστικά, δεν έχει γίνει τίποτα, αν και λείπουν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες, αφού σε μια αναλογική συχνότητα χωρούν μόνο 4 τηλεοπτικά κανάλια και οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες, ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή της ψηφιακής επίγειας αναμετάδοσης θα περιόριζε την ισχύ του εκπεμπόμενου σήματος κατά 2/3».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Τύπου «για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα στον τομέα αυτό; Γιατί απορρίφθηκε η σχετική μελέτη των μηχανικών της ΕΡΤ και για ποιο λόγο δεν αρχίζουν οι δοκιμές εφόσον έχουμε χρεωμένη συχνότητα για ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο (DVB-T, DAB) εδώ και 8 χρόνια και με το δεδομένο ότι πλησιάζουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ