Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Στρατιωτικοποίηση...

Ο Ουρίμπε δίνει παράσταση με ένα μωρό, στη διαδικασία στρατολόγησης πενήντα αγροτών

Associated Press

Ο Ουρίμπε δίνει παράσταση με ένα μωρό, στη διαδικασία στρατολόγησης πενήντα αγροτών
Περισσότεροι από 10.000 πάμπτωχοι αγρότες, κατατάχτηκαν στις Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αλβαρο Ουρίμπε έσπευσε να τους καλωσορίσει, κατά το βρετανικό δίκτυο BBC. Γιατί όχι, αφού το πρόγραμμα στρατιωτικοποίησης της κολομβιανής κοινωνίας προχωρά, πρώτα με τη Δευτέρα των καταδοτών και τώρα «με τους στρατιώτες για την πόλη μου»... Στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων, που μεταβάλλουν ριζικά τη χώρα, είναι να περισφίξουν τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες μέχρι να επιτύχουν το στόχο: Την εξόντωσή τους.

«Ηγγικεν η ώρα να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο Αλβαρο Ουρίμπε Βέλες, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων αυτών μονάδων του στρατού, που θα περιπολούν σε 270 απομονωμένες περιοχές, όπου δρουν οι αντάρτες, αλλά και δεν μπορούν εύκολα να δράσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Επίσης, ευελπιστεί ότι αυτοί οι στρατιώτες θα αποτελέσουν τη βάση για την οργάνωση ευρύτερου δικτύου πληροφοριοδοτών ανάμεσα στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού. Εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική κατάσταση σχεδόν του συνόλου του πληθυσμού και ειδικά των αγροτών και των ακτημόνων, το σχέδιο Ουρίμπε στοχεύει στη μετατροπή όλης της χώρας σε ένα απέραντο πεδίο μάχης.

Και φαίνεται σίγουρος για την έκβαση του πολέμου, ασχέτως των θυμάτων και κυρίως της καταστροφής που σπέρνει. Παρά τη δηλωμένη θέληση των ανταρτών και κυρίως των «Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Στρατός του Λαού» - FARC - EP να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να οικοδομηθεί σταδιακά «μια νέα Κολομβία με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη»... «η ιδέα ότι αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει για πάντα είναι απλώς αποκύημα φαντασίας ορισμένων», τόνισε ο Ουρίμπε στις νέες μονάδες των αγροτών, στο χωριό Γκουάσκα, 25 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ