Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 5 Ιούνη

«Ολα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου»! Μ' αυτή την προτροπή κινούνται οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου λίγες μέρες πριν τα συλλαλητήρια που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ για την έκφραση αλληλεγγύης στους άνεργους και τους απολυμένους.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων για προβλήματα που όχι απλά συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά και οξύνονται, όπως της ανεργίας, των απολύσεων, της φτώχειας, των πενιχρών εισοδημάτων, της ακρίβειας και του ασφαλιστικού, εκφράζεται στις καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες των στελεχών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Στην Αθήνα, το κάλεσμα για το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, συναντά πλατιά ανταπόκριση. Παράλληλα, στις περιοδείες που γίνονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιούνη ενάντια στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν να πάρουν στη Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στους δεκάδες χώρους εργασίας όπου γίνονται οι περιοδείες, οι εργαζόμενοι καταδικάζουν την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις πολιτικές που εφαρμόζουν, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις ΝΔ - ΣΥΝ που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα στην περιοδεία του στελέχους του ΠΑΜΕ Γιώργου Πέρρου, που έγινε χτες στο σούπερ μάρκετ «ΜΑΚΡΟ» στην Πέτρου Ράλλη, όπου εκεί οι εργαζόμενοι βιώνουν το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, καθώς την τελευταία περίοδο η εργοδοσία έχει απολύσει τουλάχιστον έξι εργαζόμενους. Η περιοδεία έγινε μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σ' αυτό και να το ενισχύσουν, για να παλέψουν από καλύτερες θέσεις για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και να αγωνιστούν για να ανατρέψουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Η προκήρυξη του ΠΑΜΕ για τις 5 του Ιούνη φτάνει σε κάθε χώρο δουλιάς και κάθε εργαζόμενο, καλώντας τους εργαζόμενους να συγκρουστούν με την πολιτική που αναπαράγει την ανεργία και με τους φορείς αυτής της πολιτικής. Να εντείνουν την πάλη τους για την επιβίωση των ανέργων, των απολυμένων και των οικογενειών τους.

Οπως επισημαίνεται άλλωστε μεταξύ άλλων στην προκήρυξη: «Κάθε λαϊκή οικογένεια βιώνει την αντεργατική πολιτική μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο καθένας μας, είτε μέσα στην ανεργία, είτε μέσα από την κατάργηση ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων, αντιλαμβάνεται ότι σήμερα πια "η καμπάνα χτυπά για όλους"».

Εξορμήσεις παντού

Μέχρι τελευταία στιγμή θα συνεχίζουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας και καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ενδεικτικά τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι παρακάτω περιοδείες: Σήμερα, Σάββατο, στις ιδιωτικές κλινικές «ΓΑΛΗΝΗ» και «ΣΙΝΙΟΥΡΗ». Τη Δευτέρα, στα γραφεία ΠΕΧΩΔΕ Πειραιά (με τον Δ. Αγκαβανάκη), ΕΥΔΑΠ Περισσού (Γ. Φασουλάς) Εθνική Τράπεζα (Γ. Πολίτης), ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ (Α. Αντύπας), Αγροτική Τράπεζα (Α. Μπαλού) και εργοτάξια ΜΕΤΡΟ στη γραμμή Δάφνη - Ηλιούπολη. Τρίτη, υπηρεσίες ΙΚΑ Νέου Κόσμου (Δ. Αγκαβανάκης), Παιδικούς Σταθμούς Πατησίων (Μπ. Τενές), εργοστάσια Μετάλλου Ελευσίνας (Δ. Κουμπούρης), στους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας, εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη γραμμή Πεντάγωνο - Αγία Παρασκευή. Την Τετάρτη, τσαγκαράδικα Ταύρου, εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη γραμμή Σεπόλια - Αγιος Αντώνης και στους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας.

  • Σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία καλεί η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος τους εργαζόμενους όλου του κλάδου. «Τέρμα! Δεν περιμένουμε άλλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Να διαδηλώσουν κατά της ανεργίας και υπέρ των ανέργων, καλεί τους μεταλλεργάτες το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής «Ο Προμηθέας». Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 5 του Ιούνη απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και ειδικότερα για την Αθήνα το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών.
  • Η Τοπική Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 5 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στις 7 το απόγευμα. Επίσης, σε συνεδρίασή της η Τοπική Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ αποφάσισε να διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση για την ανεργία στις 5 Ιούνη και ώρα 7 μ.μ. Σύσκεψη των σωματείων του Νομού Τρικάλων αποφάσισε να διοργανώσει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 5 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στις 7 το απόγευμα. Ακόμα σύσκεψη - συζήτηση διοργανώνει την Τετάρτη 4 Ιούνη η Τοπική Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παλίρροια» στη Χαλκίδα με θέμα: «Το δικαίωμα στην εργασία και η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων του νομού ενάντια στην ανεργία και την υποαπασχόληση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ