Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδρούν για την απαράδεκτη σχολική στέγη

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία μικρών μαθητών στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2002

Motion Team

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία μικρών μαθητών στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2002
Την απόφαση των γονιών μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διεκδικήσουν γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ώστε να λυθεί το πρόβλημα σχολικής στέγης στο Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και να αναβαθμιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων του νομού. Οπως αναφέρει, «η υποχρηματοδότηση της Παιδείας συνεχίζεται και με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2003, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για την απλόχερη χρηματοδότησή της. Οι δαπάνες για την Παιδεία βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις».

Η Ομοσπονδία Γονέων καταγγέλλει ότι το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης στο νομό είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης στην Παιδεία. Σημειώνει ότι «έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια που εξαγγέλθηκε το 6ετές πρόγραμμα σχολικής στέγης για το νομό και από τους ρυθμούς υλοποίησής του διαφαίνεται ότι δε θα ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Ετσι οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοιτούν για πολλά πολλά ακόμη χρόνια σε σχολεία παλιά και επικίνδυνα, σε σχολεία αμιάντου, σε σχολεία διπλής βάρδιας».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες που δίνονται για την Παιδεία από τον φετινό προϋπολογισμό, σημειώνει πως «το μεγαλύτερο τμήμα κατευθύνεται στις ανελαστικές δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα έχουμε καμία ανάπτυξη της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, αλλά υποβάθμιση, διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και της παραπαιδείας.

Η ελληνική οικογένεια για άλλη μια χρονιά θα αναγκαστεί να διπλοπληρώσει την εκπαίδευση των παιδιών της, ενισχύοντας παράλληλα τα ταμεία των φροντιστηρίων, των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, των διαφόρων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ