Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ψήφος εγγύησης της αγωνιστικής δράσης

Στο ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» συμμετέχουν γιατροί του ΔΗΚΚΙ και άλλοι αγωνιστές, στις σημερινές εκλογές της ΕΙΝΑΠ

«Η πολύχρονη παρουσία μας στους αγώνες των υγειονομικών εγγυάται την αγωνιστική δράση μας. Ετσι μπορεί να αντιμετωπιστεί και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚ, η νεοσυντηρητική πολιτική της ΔΗΚΝΙ και των Νέων Γιατρών, η στάση της ΑΕΓ που έδρασε ως θλιβερό άλλοθι των αντιδραστικών ανατροπών και οι ακροβατισμοί της ΑΡΣΙ».

Τα παραπάνω τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) στη Διακήρυξή της για τις εκλογές που γίνονται σήμερα για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ συμμετέχουν και γιατροί από το ΔΗΚΚΙ και άλλοι αγωνιστές. Ολα τα νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο θα είναι εκλογικά κέντρα και οι εκλογές θα γίνουν απ' τις 8.30 π.μ. - 16.30 π.μ.

«Οικοδομούμε τις θέσεις μας, υπογραμμίζει η ΔΗΠΑΚ, πάνω στην αρχή ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα του κάθε ανθρώπου αυτής της χώρας και ότι το κράτος έχει υποχρέωση να την εξασφαλίσει ισότιμα, δωρεάν, έγκαιρα και αποτελεσματικά σε όλους. Ο κεντρικός σχεδιασμός στον οποίο πιστεύουμε, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, είναι αντίθετος στο νόμο της αγοράς που επικρατεί και στον ανταγωνισμό που είναι ολέθριος στο χώρο της Υγείας. Η πάλη μας αναδεικνύει ταυτόχρονα και την ανάγκη να χτυπήσουμε και τις γενεσιουργές αιτίες αυτής της κατάστασης. Πρέπει να συγκρουστούμε με όσους στηρίζουν το απαράδεκτο σήμερα και το εξαθλιωμένο αύριο».

Εκτός απ' τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (ΔΠΚ-Γ), έξι παρατάξεις διεκδικούν την ψήφο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά: ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ, ΑΕΓ, Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ειδικευομένων Γιατρών και «Νυστέρι» - Νοσοκομειακοί γιατροί της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ