Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και δος του μελέτες

Το τηλεφωνικό ραντεβού «184» στο ΙΚΑ - που το διαφήμισε κι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τηλεοράσεως - λειτουργεί πιλοτικά εδώ και τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΙΚΑ, η καινούρια υπηρεσία συνέβαλε στην αύξηση της συνολικής ικανοποίησης των ασφαλισμένων μόλις κατά 6,8% (5/11/2002). Μια μέρα αργότερα οι γιατροί του ΙΚΑ (6/11/2002) είπαν ότι ο «χρόνος αναμονής των ασφαλισμένων για να κλείσουν ραντεβού κυμαίνεται από 10-30 ημέρες ή και περισσότερο, ενώ ο χρόνος των ραντεβού καταλήγει να είναι δέκα λεπτά, φτάνοντας στα πέντε λεπτά, καθώς προστίθενται και τα εμβόλιμα». Τελικά, στις 7/11/2002 το ΔΣ του ΙΚΑ αποφάσισε - κατά πλειοψηφία - την ανάθεση Διαχρονικής Μελέτης για την ικανοποίηση των ασφαλισμένων στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά έναντι 45.000 ευρώ (15 εκατ. δραχμές).

Βέβαια, δε φτάνει μόνο του ένα οργανωτικό μέτρο για να λύσει χρόνια προβλήματα, όπως αυτά που έχει το ΙΚΑ. Κι έπειτα, η εκτίμηση ενός μέτρου πρέπει να αποτελεί σύνθεση πολλών κριτηρίων, που μπορεί να την κάνει το ίδιο το Ιδρυμα με δικές του δυνάμεις, όπως πρότειναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ομως όταν πρυτανεύει η λογική του αγοραστή και του προμηθευτή οι αναθέσεις πάνε σύννεφο... Και τότε κανένα πιλοτικό μέτρο δε φτάνει, όπως έκανε προχτές η διοίκηση του Ιδρύματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ