Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Στρατευτείτε στον όμορφο αγώνα για περηφάνια και αξιοπρέπεια

«Θέλουμε από σας όχι μόνο την ψήφο σας, θέλουμε να στρατευτείτε σ' αυτό τον συνεχή και όμορφο αγώνα με το ΚΚΕ για περηφάνια και αξιοπρέπεια και να είστε σίγουροι πως το ΚΚΕ θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική, για μια λαϊκή κυβέρνηση, για τη λαϊκή εξουσία». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της Μυτιλήνης.

Μπροστά σε ένα ακροατήριο που παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή και αμείωτο ενδιαφέρον το διεξοδικό και αισιόδοξο λόγο του ΚΚΕ. Απόδειξη το ότι αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τον κόσμο. Μια διαδικασία που κράτησε δύο περίπου ώρες.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ, από το ίδιο βράδυ, θα λειτουργήσει καταλυτικά. Σκεφθείτε αν το ΚΚΕ βγει ενισχυμένο. Ποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους; Ποιοι θα σκέπτονται πού θα κρύψουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους ή πώς θα τα φτιασιδώσουν; Οι επίδοξοι νεκροθάφτες των λαϊκών συμφερόντων, κύρια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ζητούν την ψήφο των εργαζομένων για να την καταθέσουν την επόμενη μέρα των εκλογών στη συνεργασία μ' αυτούς, στην "κεντροαριστερά" ή "κεντροδεξιά" για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική», σημείωσε ο Γιώργος Μαυρίκος.

Για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου υπογράμμισε: «Ζητάμε την ψήφο σας για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που σ' αυτό χωράνε και οι εργάτες, και οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιστήμονες, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα. Το Μέτωπο θα εναντιώνεται σθεναρά στα μέτρα κατά του λαού και της χώρας μας. Από κίνημα αντίστασης με τους αγώνες και την ισχυροποίησή του θα μετατραπεί σε κίνημα εξουσίας. Θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο βαθμό που θα δυναμώνει η ρήξη, θα αποδυναμώνεται η πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και ταυτόχρονα θα αναπτύσσονται η λαϊκή οικονομία και οι λαϊκοί θεσμοί, όλοι οι κοινωνικοί τομείς, παρ' όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα μπαίνουν».

Αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές, ο Γ. Μαυρίκος τόνισε πως προκηρύχτηκαν γιατί θέλουν να προλάβουν τη λαϊκή αφύπνιση από τα μέτρα που θα πάρουν αμέσως μετά τις εκλογές στη μετα-ΟΝΕ εποχή. Ακόμα, κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνοντας πως όταν μιλούν για ισχυρή Ελλάδα, εννοούν την ισχύ για το μεγάλο κεφάλαιο και τη μιζέρια για το λαό. Κατήγγειλε όμως και το Συνασπισμό και το ΔΗΚΚΙ, αναλύοντας τις θέσεις τους και τονίζοντας πως και τα δύο βρίσκονται πολύ κοντά στο κυβερνών κόμμα, χειροκροτούν την ΕΕ, ενώ ο ΣΥΝ ψήφισε το Μάαστριχτ, χαιρέτισε τον κοινωνικό διάλογο και συναίνεσε στην επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος, εκτενή αναφορά έκανε και στην κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στη δίωξη του «Ριζοσπάστη» και κάλεσε τον λεσβιακό λαό να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ