Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ακρα Δεξιά

Η είδηση των ημερών είναι ότι ένα σεβαστό ποσοστό ακροδεξιών βρίσκεται ανάμεσα στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό και μόνο τούς κάνει να είναι ντελικάτοι μεν, ακροδεξιοί δε, ...τρυφεροί σαν την καρδιά ενός μαρουλιού! Ο δε πρόεδρος του κόμματος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αυτό δεν τον ενοχλεί καθόλου. Την καλύτερη απάντηση στον Κώστα Καραμανλή θα μπορούσε να την είχε δώσει ο στοχαστής Γιώργος Μακρής μέσα από ένα γράμμα του:

«Πρέπει να ομολογήσεις ότι με όλα αυτά δε συντελείς ούτε στην καλή νευρική κατάσταση, ούτε στην ψυχική υγεία του άλλου, έστω κι αν αυτή είναι η πρόθεσή σου. Κυρίως μάλιστα, όταν έχεις συνολικές αξιώσεις καθοδηγήσεως επί ψυχικών, πνευματικών, περιουσιακών, πολιτικών, ιατρικών και επιστημονικών θεμάτων. Αλίμονο αν σ' ακούσει κάποιος που δεν "τρελάθηκε" - εξαιρέσει ορισμένων κοινοτοπιών, πιθανώς ορθών, αλλά που τις ξέρουν κι οι γάτες. Καλύτερα δεν είναι ν' αφήνεις τον άλλο ήσυχο;».

Αυτά. Ας επανέλθω τώρα στις απορίες μου. Μήπως γι' αυτό το γουρούνι που ετοιμάζεται να γίνει μπέικον, ο Λεπέν αποφάσισε να στείλει εκπρόσωπό του να συναντήσει ακροδεξιούς στην Αθήνα; Και ποιους; Πίστευα πως, εκτός από το ξύλινο «χέρι - χέρι» του κουλού Καρατζαφέρη και κάτι κουνημένους Χρυσαυγίτες, άνθρακες ο θησαυρός. Αλλά να, που τα γκάλοπ για τους ακροδεξιούς μες στη Νέα Δημοκρατία με ξεγέλασαν.

Ας σοβαρευτούμε τώρα. Οι φασίστες, όπου κι αν βρίσκονται τα ποντίκια της «Χρυσής Αυγής», ακούνητα, αμίλητα, στον τοίχο κολλημένα, με κάνουν να ξεκαρδίζομαι. Φανταστείτε στην ηλικία μου να τους έπαιρνα ποτέ στα σοβαρά. Η φάπα θα έπεφτε σύννεφο. Προτείνω, λοιπόν, στους Σημίτη, Καραμανλή, εδώ που έχουμε φτάσει, να δώσουν εντολή να μοιράζονται δωρεάν στους οπαδούς τους χάπια κατά της σχιζοφρένειας, για να είναι αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ