Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Εκατέρωθεν αγωγές

Με αγωγές και πειθαρχικές διώξεις κλιμακώνεται η ένταση στο ποδόσφαιρο, με τους ανταγωνισμούς και τις αντεγκλήσεις να έχουν μπει σε νέο κύκλο ύστερα από τις αλλαγές θέσεων και ισορροπιών. Στο στόχαστρο βρέθηκαν ξανά οι διαιτητικές αποφάσεις, ιδιαίτερα μετά το ματς του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είχε εκφραστεί έντονα κατά πάντων μετά τον αγώνα, κατέθεσε χτες μήνυση, «με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4, όπου ορίζεται ότι όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών». Τα παραπάνω σημείωσε ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλ. Κούγιας, επισημαίνοντας ότι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος και ο Γιάννης Σπυρόπουλος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Μπόρις Μαφίελκα, διαιτητής, και οι δύο βοηθοί του, Αντρέι Χέμου και Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ και ο Ανδρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

«Στη μήνυσή μας (αναλύουμε) πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α' βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, αναγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους πολιτικούς αρχηγούς με σκοπό να τους ενημερώσει για το θέμα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια, με αφορμή δηλώσεις του μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» από την ΑΕΚ. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της αντεισαγγελίας, «η πειθαρχική δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ' αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίωξη σε ΠΑΕ, Σεϊταρίδη(2012-09-19 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη σε βάρος του Α. Μπέου(2011-04-15 00:00:00.0)
Απολογήθηκε ο Μαρινάκης(2010-11-26 00:00:00.0)
«Μαύρα... μαντάτα»(2009-02-17 00:00:00.0)
Αλλαξε ο Μανωλιός...(1998-11-05 00:00:00.0)
Καρατομείται ο Καλαθενός(1996-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ