Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά να καταδικαστεί στέλεχος του εργατικού κινήματος

Ο γνωστός Χρυσανθακόπουλος σέρνει σε δίκη τον Αν. Αντωνόπουλο

Στα δικαστήρια σύρεται ο συνδικαλιστής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ Αν. Αντωνόπουλος, για το αδίκημα της «συκοφαντικής δυσφήμισης», μετά από μήνυση του βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Χρυσανθακόπουλου. Η δίκη γίνεται τη Δευτέρα, 22 Απρίλη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το γεγονός καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για δίωξη εκδικητική, πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και εκβιαστική, συνοδευόμενη από αγωγή ύψους πολλών εκατομμυρίων δραχμών». Σημειώνει, δε, ότι «μέσα από την κατηγορία και τη δίωξη γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η πολιτική αντιπαράθεση, να φιμωθούν τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, να μπουν εμπόδια στη δράση του Κόμματος».

«Διώκεται - τονίζεται - ένας αγωνιστής συνδικαλιστής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πάτρας, γιατί στις 17 Νοέμβρη του 2000, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απάντησε σαν εκπρόσωπος της ΝΕ στις κατάπτυστες και συκοφαντικές δηλώσεις του εν λόγω βουλευτή, ενάντια στην ιστορία και την αντιδικτατορική δράση του ΚΚΕ».

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί τους φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της Αχαΐας να καταδικάσουν τις διώξεις, την καταστολή και την τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ